屋企人好似俾人洗左腦....

478 回覆
491 Like 30 Dislike
首先唔可以俾佢借任何人錢/用任何方法借錢
然後佢冇曬錢就知自己on9
ponzi呢條友真係
冇問到,佢想sell我我都同佢講依啲係呃人佢都唔信,又係俾幾千入會,之後俾錢買貨
身邊曾經有2個fds都係俾呢間野氹咗入局,一個好彩d,最後拎返$5000。 另一個就已經去到俾完$5000,再帶佢去借好幾間大耳loan唔知借咗幾多萬。。。
你開咗個頭
就好易氹你再放多啲落去
人類永遠都係會計 sunk cost

直至絕望嗰下就醒
人就係易呃
愈覺得自己叻就愈易呃
自己屋企人自己救
有問題就肯定,無一份工係要人比錢做
你比得錢就要有股份,無就肯定係呃人,就係咁
係你老母定邊個?
香港有冇 30年 ?

大陸同澳門
好似即刻拉人封艇
咪撚傻即刻同佢斷絕晒所有關係割左蓆先
其實同得你地拎錢 出面已經唔知借左幾十萬
借唔到先再問你地拎
冇架喎 豬咁蠢嘅嘢 好難搞

如果發達係咁易
撚有窮人
每次都係咁架啦

本身窮 但又唔肯接收資訊 -> 勸唔聽 -> 用哂自己D錢 -> 問屋企人借錢 -> 屋企人 心軟 唔係好錫佢 就係怕佢借大耳窿比人斬 -> 衰心軟 * LOOP -> 怕一停泵水 佢就一定會借大耳窿 比人斬 ->跌入 只有 繼續借比佢 同睇住佢死既死局

唔係咁 傳銷點賺窮撚錢?
就係要 利用d意志力薄弱既人 用哂屋企人既積蓄 再要佢家成個家庭去借錢 為左唔比個仔比人斬 因為好錫佢

衰D講句
宜家資訊發達 仲要樓主你搵埋資訊比佢都唔睇
如果 仲要全家衰心軟 呢舊人型負資產 你地全家揹硬
你屋企人係咁撚醒, 咁易會搵到大錢,
就唔會收入少左好多,而家想搵外快啦
佢依家就係覺得自己好清醒 睇得好透 講真要呃你點會俾你知
兄弟
喂!屋企人!
呢d工我都返過呀
係呀!真係有人會因為做呢d嘢而發達
但係呢d人已經冇晒以前d friend
而且你有冇背棄所有朋友同親人嘅覺悟先?
仲有,
出下街,睇吓個市
喺呢個咁嘅時勢
邊個會俾咁多錢做你下線呀?
佢依家買左間野啲保健產品 自己食
咁鳩似以前間傳銷亮碧思
俾錢返工擺明傳銷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞