屋企人好似俾人洗左腦....

478 回覆
491 Like 30 Dislike
層壓式傳銷黎,以前有小學同學做過,賣課程賣野咁洗晒腦咁,叫極都唔肯走,但過多幾年後,唔知咩事佢覺醒返,回頭是岸做返正常工之後有返計傾
真係大把人受 最近個fd先中左
仲拉埋我入去 一聽sell我個個真係無料
做左成年 都唔識sell
話比我簽合約 份合約我求畫張都得啦
得個幾條濕鳩條款
個fd仲泥足深陷緊
不過冇計 由得佢廢事佢覺得我踩佢
咁直接說服你老豆老母咪得,唔比錢佢咪無錢比人呃,除非佢癲到去借啫
好多年前中七畢業後畀個friend帶我上去亮碧思,搵3條友嚟說我入會,又話d產品法國做,好多年歷史,我個friend上晒腦,話呢度好似教會咁,d人好好,成日出去一齊玩,又話自己入咗會先買到隻8000蚊戒指。
講講下無啦啦有個貌似高級會員經過,身光頸靚,全個場係度「阿公,阿公」,最後困咗我3個鐘轟炸式洗腦威逼利誘,好在我無落搭。

樓主真係要鬧醒你屋企人,呢d層壓式睇中d人想搵快錢的心理,入世未深個d好易瀨嘢,你要畀佢知道屋企人唔會搵佢笨,唔會老點佢,但係出面d人會。連公司名都唔講得,就知有幾唔見得光啦!
間公司d人會教你借財仔
冇架啦
佢今次比左錢既話 你預冇左呢個屋企人啦
屋企人都唔信信外人
啫係外人親過屋企人
第日有可能做一D傷害屋企人利益黎幫街外人既事
你老豆老母講佢都唔聽?
Bitconnect
試下唔好一開口就屌佢傻仔比人呃
同佢分析下問下佢點睇覺唔覺有伏,可能會易少少說服到

好多老野唔柒得死要面,你話佢比人呃佢多數包拗頸話唔會,試下比東張西望d片佢睇下先
邪教嚟?
踢佢出屋企啦 唔撚洗同情 自己蠢就算仲要問埋老豆攞錢 呢啲人由佢自生自滅
咩都有
佢一意孤行就趕佢出門口
依d無得心軟
你唔狠心,他日佢輸到甩褲你全家受罪
通常踩到入咁深既 就算親人當口話佢 都會當你無道/唔聽入耳, 你要比佢睇由其他人整既資訊,影片佢睇先得
有無人知xcosway係咪層壓
經典傳銷
頂 好似 你朋友起碼會聽下你講野 佢好似當我on9咁
我呢個朋友未入渣 入咗個個完全聽唔撚入耳
因為佢覺得自己可以好似啲老板咁搵大錢住大屋
話要買佢啲貨
聽樓上講好似都係
呢間野聽勁多次 直至有次我去灣仔一間商場(唔記得叫咩名)見到有佢地舖頭 點解呢啲銷售手法可以合法仲開埋門市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞