屋企人好似俾人洗左腦....

478 回覆
491 Like 30 Dislike
你應該關心下佢,會唔會中途出了事情被迫交幾十萬
又係啲窮蠢貪嘅人先中嘅招數
想辦法令佢比唔到錢
亮碧思
我有fd又係上個禮拜比人水左去
好彩佢夠堅定
無得勸,就好似你根本冇辨法説服藍絲廢老
上完成功課程
朋友做緊 唔認自己做傳銷
輕鬆斷六親 得返佢d partner
望住佢係幾爽皮架 唔洗返工甘
酒吧 整野食 野餐 買手袋

呢行過到自己良心就會繼續做 勸都勸唔到
要斷六親先得.....十前年有2 個好兄弟做咗,仲問我借錢..同佢講但唔信,結果朋友都冇得做

直到一年前先contact 返,佢地結果當然後悔,蝕左幾皮野已經好好
呢間咁嘅嘢 同班黑警一樣咁L仆街...
我都識人係裡面做 佢做到話要申請破產都要繼續做🤷🏻‍♂️
你家人唔貪就是,驚怕錯失機會,也是華人的基因,跟廢老不同係你家人係有金錢付出,而蛇齋餅糭就不付金錢,前者係騙局而後者係糖良炮彈,這個是商業包裝而貨品係海鮮價,比較複雜但知道有案例對於付這種手法,請教當區的區議會或立法局的議員,希望能減少損失,但貪心又蠢的你和我家人,出事係遲早問題
樓主同屋企人實係要有極端方法嫁呢啦
同佢講都無用
真係剪佢張卡,唔好比佢出門口
狂印傳銷比騙既新聞貼曬佢張床間房
在播反傳銷既youtube
屌個句「幫人」好熟,佢哋成日都話好好,又賺到錢又幫到人賺錢,雙贏咁喎

樓主救救你屋企人啦⋯⋯呢啲公司好識sell嘢,我去聽講座嘅時候已經有穩定收入,做份工幾好,都差啲俾佢哋洗到腦,又話咩「好多醫生律師都做㗎」好彩定到神,諗番都恐怖
下會有回報嫁咩?好似冇嫁喎

傳銷唔係好多騙局
而係傳銷本身就係騙局
呢間野有由讀書時期聽到依家都仲有人中招

唔好以為自己好醒唔會中,因為每個人被洗腦嘅機會係均等。

因為佢哋會用一系列嘅心理戰術令到你會相信

最典型例子就係搵張枱三個人輪流不停疲勞轟炸,等你冇時間去思考。

保險倫敦金都係用呢啲方法
你朋友其實就是你
好多人都發達,就唔使有人去M記瞓覺

總之時時刻刻都要記住自己嘅底線響邊

傳銷嗰個模式根本冇可能實現到,計落去金字塔底層嘅人數係等於超過左地球人口,就知道係冇可能。
喺日本同樣有類似嘅問題,呢張流程圖喺香港同樣適用

跟住佢哋一定會講「富爸爸窮爸爸嘅故事」但係曲解晒成個理論。
無wo,唔覺佢話破產哦變返洗腦前樣子,但聽佢媽媽講都洗左好多錢就真
你呀媽夠yo既話係揾到錢既
其實係多專業人士做,但人地係掛個專業人士名叫人入會,普通人邊夠說服力所以邊個話讀書冇用
屌你,擺到明係傳銷
佢話佢老板係真係好有錢

冇錯架,間間傳銷個老闆都好撚有錢,但就淨係得個老闆有錢咁解囉,其他人係全部都要倒蝕
Molamola
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞