屋企人好似俾人洗左腦....

478 回覆
491 Like 30 Dislike
層壓式推銷 要報警
冇用架
香港法例話唔可以靠拉人頭
佢依家係靠賣産品加拉人頭
MLM銷售手段 請到好撚把閉
報警冇用,呢啲專走法律罅。
加上佢地用產品包裝,係到咁多年,要拉一早拉左。
我成功拉翻一嗰fd,首先同佢講直銷同傳銷嘅分別,點解會犯法,之後同佢check 每一樣貨品嘅市場價格,來源,商標,總之你要證明到佢買嘅價格喺遠高於市場價格,然後就會套到佢答你傳銷主要收入來源喺人頭費,而唔喺賣產品,講埋有機會要坐監。然後就同佢分析一家一嗰月賺得幾多,因為呢小小錢坐監值唔值得,分析完介紹份工俾佢,唔得就割了,等佢撞板。 你都可以上fb seatch下反亮碧思聯盟,你會更了解點拉翻你老母。
我屋企個件俾我屌到飛起都唔聽,點知有一日間野真係突然消失咗,上曬新聞,心諗佢今次會學到教訓,但佢依家中咗另一間咩營養素公司冇撚得救,由佢地啦,啲錢佢地既,佢哋想點就點啦,咪撚搞到自己就得
講掂你父母好過同佢講
一心軟就齊齊受
樓主可以放棄,到咗呢個地步,佢哋已經入咗迷,你最多試下揾社工屌醒佢哋,不過我估都難,如無意外應該會敗晒屋企啲錢再借凸,如果樓主唔想上身就話定俾啲‘親戚知點都唔好借,屋企人點逼你都唔好做擔保人,切記,打死都唔好做
咁係亮碧思 一係明昇 (tst )
冇得點算,你講乜佢都唔會信
保住自己啲錢先,得兩條路
1. 佢哋出事時接濟,做孝順女
2. 出事即割+恥笑,拎住自己啲錢搬走,俾個教訓佢哋
比佢睇埋每當變幻時
又係旺角東果間野丫?呃人架⋯唔好信丫利申:身邊好多人中招
唔知點解呢d人做開就成世都做呢d呃呃騙騙嘅嘢
識得幾個都係 好似走唔返出嚟咁
但d 產品有冇問題?
樓主,利申我老母都係咁。日撚日走出去上埋啲洗腦課,覺得自己只要肯做就會有收穫。而我地呢啲心水清啲嘅同佢講,佢就會話我地唔明,然後就唔聽我地講野。

好撚鬼,我老母都係唔肯講間野叫咩名,然後去嗰啲所謂活動上課,嗰度啲人又唔撚俾人用電話。

但可以好老實咁同你講,我老母俾傳銷狗搞咗五六年,我花盡心機都點唔醒佢,你可以做嘅惟有睇實佢唔好俾佢出去借錢,或者搞啲乜野大鑊野出嚟。
屌 我老母都好似有中呢個 然後仲有中其他
hi pr
2020仲有人受昆
仆你個臭街,ed傳銷成日昆d無知後生仔,無咩做既師奶同中年人入會,洗人腦,又昆d老人家買保建藥品。吊你層壓真係仆街到呢,係要傳教斷6親咁,完全唔明點解冇法律針對傳銷公司及其手法,根本只係美其言扮直銷,出賣身邊親朋戚友既騙局
2020年啦喎...
你叫佢拎嗰十幾粒去力威掙扎好過啦
只少叫操到下野
屌你老味 發達咁撚易嘅話
香港就唔撚會有咁多人住公屋啦

屌那星 照下鏡
咁撚搵得仲會益你咩
係都自己發財啦
真係我呢排都賺夠啦 都想比人賺下呀
咁樣咩 智力有問題就去考黑驚啦
樓主,教你一招
等你屋企人未比人呃之前
你話你比人呃哂D錢
同相同方法
話最近失業,入左呢D公司
過一兩日,同屋企人話無左幾十萬....
你叫佢列出十個下線出來
係會俾錢同佢買貨嘅人
唔使多一人當5千
有再講
確定係呃9人既話
極度建議用盡所有阻止佢
唔係蝕完幾十萬佢去跳樓你仲大鑊
我地已經同左佢講呢啲多數係呃人 但係佢死都唔信 佢話佢老板係真係好有錢

呃晒你啲錢
咁梗係有錢啦戇鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞