屋企人好似俾人洗左腦....

478 回覆
491 Like 30 Dislike
因為最近疫情搞到屋企人收入少左好多 跟住佢就想搵外快
然後佢唔知fd搭fd咁識左個人話介紹份工俾佢
跟住就帶左佢去同間公司嘅人一齊食個飯叫佢入間公司
間野就係咩都賣 賣保健野 家居用品 酒等等
間公司主要係人搭人咁sell人買野跑數
但係入間公司就要俾5000蚊 連埋咩上堂培訓果啲
跟住我屋企人就晚晚去上佢果啲教人做生意嘅培訓班
一開始已經同左佢講有好多呢啲呃人嘅公司
佢話自己覺得有咩唔對路就會走
但係上完佢就好似覺得自己一定會攢大錢咁
依家公司啲人同佢講叫佢俾錢加盟要幾十萬
我地已經同左佢講呢啲多數係呃人 但係佢死都唔信 佢話佢老板係真係好有錢
覺得自己一定唔會俾人呃 一定會攢大錢
有冇人都遇過啲咁嘅事?想知係咪真係有可能會咁樣攢大錢
希望大家覆下我 唔係我屋企人就真係會俾幾十萬出黎
係 好擔心 佢覺得自己實賺 點算
我都有睇到呢個所以先咁驚 跟住我問佢間公司叫咩名佢死都唔講..
一去無回頭 啲仆街啲錢就係一個個咁呃番嚟
三十幾萬交學費屋企本身已經窮
用你既方法 昆你屋企人幾十個先

咁佢就冇幾十個俾人昆
層壓式推銷

係香港啲撚樣呃撚左廿年都黎 都仲有人信

當年黃子華套一蚊雞保鑣已經講緊依樣野

叫你屋企人自己用個屎忽去GOOGLE下咩叫層壓式推銷啦

碌柒咁拎自己副身家去返工供養騙徒 唔狠狠屌撚佢唔會醒
我依家只要一講間公司佢就唔想理我 我可以點...
上網大把文章
每個人收$5000,佢當然上司有錢
我俾左佢睇 佢話呢間唔同 我真係激撚死 佢依家問老豆拎錢....
賺呀
攢...

睇親呢啲post個結局通常都係俾人呃一次先醒
希望巴打你勸得掂你屋企人啦
幾十萬買個教訓囉
得罪講句

智力有問題 ? 蠢撚無得救

唯有叫你全家同所有朋友一蚊都咪撚比佢
Sor啱啱一時醒唔起點打...
屋企驚如果唔俾佢 佢會出去借錢 到時仲大鑊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞