屯門樓討論

1001 回覆
8 Like 42 Dislike
放寛左按揭 原本budget僅夠買大興花園/疊欣/市中心果批 衝哂去買卓仔/瓏門

親身睇個瓏門/卓仔 2房 就會明點解住卓仔轉唔到(廳大 主人房有大衣櫃+3邊落床)

(利申: 老家卓仔三房 250萬一手買落 果時西鐵都未起)
瓏門賣點不嬲都係大單位
你睇成交呎價永遠都係大單位高
咁4千幾呢幅係咩位置?
但位置真係不好
如果卓仔位置叫唔好咁泳池果啲盤就食得屎添啦過條橋到新墟,10分鐘內步行到Vcity/大興/虹橋,生活所需都叫應有盡有啦

換樓時有考慮過南浪頂層望碼頭景嘅單位,景觀真係好靚但諗到附近配套真係卻步
朋友買咗屯市272尺1房單位收租,其實內籠絕對唔細幾實用下,只係走廊大堂舊就無計
有幾個盤好低調既 樓下有車搭 又有生活配套 但又清靜
仲有怡峰隔離
272係咪時代?

佢好似本身係間2房
400有交易 輕鬆入手
但272 聽到就覺得有d細 未實地考察
市中心可以揀尾站 想坐又可以總站上安定友愛個啲 冇得輸
Sor,係時代
400多啲有交易,尺數聽落細但入房唔覺得二百幾尺,只可以講舊樓係實用好多

呢排屎忽痕都去睇過下柏傲灣啲兩房,報稱500幾尺,但間屋細到仆街,同自己住緊間卓仔做比較真係幾痴線,新樓做埋開廚個廳都細過卓仔好多,主人房唔算細但相比又係細一截,成個屋好撚迷你
啱啱上美聯 睇下平面圖
272無玄關位
314有大大個玄關位
實際用落應該差唔多大

但唔知272間2房 細房會唔會放完3呎床就已經無曬位
遲d 實地考察下

但272呎去到4球 30年舊樓 都真係唔平
d舊樓真係起得好d

有個fd住置樂 5xx呎3房 入到去就feel到個廳好大好實用
房擺到4呎床 衣櫃 書檯都無問題

感覺仲大過我自己屋企(6xx呎)
原則果1房唔細嘅,雙人床+衣櫃都夠擺
如果要喺廳間多間房都可行但我諗只可以放單人床但廳會無窗,keep返一房會好用啲
272同325都係原則1房,346先係兩房
272開兩房個廳都仲有120-130呎左右,但會無窗
佢原則應該係2房黎?
我係美聯睇
租收到9500左右,投資睇唔錯
原則肯定一房
利申有貨
http://hk.centadata.com/Floorplan.aspx?type=2&code=BGKEBPYEPS

大家睇睇依到
成個時代廣場 都無1房單位
虛線係建議你可以咁做
交樓標準係一房

係咪依隻?
ic
thank you
置樂花園?
ys
內籠係幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞