屯門樓討論

1001 回覆
8 Like 42 Dislike
富健龍門居新屯中

利申 新屯中
新屯中做左外牆好好睇 遲下諗住買 近屋企人

富健龍門居勁在食街 買早餐/宵夜好方便

巴士一出就係轉車站 返黎就轉車站下個站落車

巴士總站 想搭西鐵506一上兩個站到西鐵站

所以居二價黎講係算高

兩個都係廿年樓
你竟然吹奏506
龍門居又係好,但覺得唔值咁貴,居二價都400幾萬,勝在食得好(但愈黎愈差)。其次d間隔又夠大,不過之後屯門西會由屯門站經個明渠再落,到時有少少嘈同個境無咁靚。
400幾疊茵肯定係假盤啦
南浪隔離個新鴻基新盤已經開始拆棚
如果諗泳池區可以考慮埋呢個
起得好靚
豐景園大家點睇?有冇得升?
好似話今個月有得睇
個到呎價應該都唔方平
不過都期待
倚嶺近富泰 配套最方便 不過近馬路 要買向西或高層先清靜 lumpsum大 不過呎價低
名賢居近西鐵 3min內行到 放盤極小 可能成年先有一兩宗成交 留意返兩個都係單支 比較跑輸大市 兩個都有會所無泳池

豫豐比較大型屋苑 無直車到 要輕鐵站行大約10min 仲要無瓦遮頭 夏天落雨都幾辛苦
內蘢還可以 不過有啲單位露台會對住人地冷氣機散熱 配套得惠康同藍地大街 巴士都好似要出返大街先有
豐景園明明交通ok,但價錢升得慢

不過因為係巴士上屯公前既尾站,繁忙時間通常少位坐,同埋個巴士站太雞,落雨好麻煩
400幾係兩房定三房?會唔會太貴
400頭天頌天富都買到650康和三房套,樓下又係大商場,兩個大公園,體育館。則靚又新淨配套齊
交通又265M一出就大欖
兆麟都唔錯啦
可能新地個盤帶動埋個價
交通係幾方便
繁忙時間返工都有位坐 不過睇去邊...
食野要過友愛食
豐景園=all in 屯公
唔塞要還神

隔離SHK有新盤
但唔好FF會帶動好多
最多帶動吓泳池三寶,豐景翠寧太舊唔入流
有錢有要求嘅人唔考慮
格局就好似市區新樓3萬蚊呎隔離舊樓萬鬆啲呎
卓爾居六百萬樓下有無?
都係既
真係?有無source
改左名未
睇個樣好似當現樓賣都得
好似有個商場仔?
點解既?我見南浪都係11.5k一尺左右
可惜置樂當年唔起埋條輕鐵
南浪料差 係佢呎價低既其中一個原因

海典同嘉悅 呎價都高過南浪
嘉悅 唔睇頭2個假盤 13000蚊呎
海典都差唔多

新盤唔可能比泳池三寶呎價低啦

起碼都開14000啦
如果佢有14000蚊 400呎2房盤我都會入
華都 新都點解冇人講,我成日去個面睇野,又近屯市近吉之島
睇番御半山,新盤呢個位應該都要預佢16000
你唔係岩岩先買完咩
有無咁貴?
上年荃灣映日600尾都有兩房買
屯門應該600內點都有兩房掛?而家開積300幾400尺已經兩房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞