屯門樓討論

1001 回覆
8 Like 42 Dislike
就黎可以同荃灣中心平排
呢單好新
所以呢御半山帶動唔到景峯花園升係正常
一來佢係居屋,二黎佢好舊,三黎佢外表唔靚仔
但景峯豪庭就唔同,佢新小小
自從御半山開賣後,佢個價由500萬頭升到接近600萬
所以新樓成交會帶動二手樓 但只限帶動半新二手樓,一啲太舊既樓受益唔大
係米自殺前係連登開post尋死果單?
完全同意
2018年6月18日 · 屯門揭發「女弒父母」復自殺三屍倫常慘劇。一名剛大學畢業女生,長期飽受濕 疹折騰,感到生不如死

咁就兩年
應該就係果個絲打
咁就兩年

都好肯定呢個post有好多AA發言
係吹北風難頂
up多句

滿名山4.5管理費
4600車位租金(無車唔會住啦)

7球樓 5百幾呎
管理費+車位超過7000一個月

咁重皮既管理費車場費
普通人點頂?
一早知啦連登邊個AA心水清嘅心中有數
不過睇外型都幾豪宅feel 唔好當佢係上車盤就好啲
話曬都信和半新樓 泳池又大 識行六七分鐘到西鐵 兩房五百幾 有成五百呎實用 好過屯市實用三百幾。。
但少啲放盤同單枝

利申:租過一排 撘960返中環🤘🏻
冇得養狗我反面覺得係優點
會唔會好多狗吠聲? 對面全部村屋 不過對山方向應該好舒服
認同 有得養狗架lift會有陣味
姐係 皮費貴就「當佢豪宅咁睇」

事實上佢11000-12000蚊呎 真係上車盤價wo

你講滿名山
人地諗既第一印象 一定唔係豪宅 而係遠lo
覺得同樣價錢或貴少少一定揀玫瑰 屯市/華都成四十年樓 同啲則好細🤯
村有狗吠, 不過唔嘈。叫幾聲咁啦。有幾晚有一隻狗鳩叫,俾村民屌7 隻狗。
以前住屯市。係方便,碌落樓下乜都有。不過真係舊。D 外牆落大雨會滲水。仲有D 電梯都好舊。
喺屯市,可能多數D 人都係租,D 鄰居冇咁Nice。玫瑰多數d 人住左好多年,似係家庭客為多。
華都最恐怖係內置喉管
南浪兩房成交左間700萬
咩玩法?
仲要只係中層
御半山其實幾靚,唔洗返工生活應該都幾好住
如果返工就好靠614開密d同埋睇隔離巴士有無返工地點
有冇巴打知點解豐連1座同2座呎價差咁遠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞