屯門樓討論

1001 回覆
8 Like 42 Dislike
咁其實屯門南同屯門泳池站suppose 對出市區時間成左無影響喔 因為佢地係尾站,只係中間加洪水橋站先會對洪水橋之前既站增長左行車時間
咁出市區要50分鐘既站,屯門尾站既人應該會自己恆量搭唔搭既,但港鐵既穩定性加上尾站有位坐,相信都多人搭既
碼頭得雙寓係新樓
其他都超過20年樓齡
無所謂即,嘉湖咁舊都咁多成交
係呀,suppose 屯門南站經屯門泳池站到而家巴屯門站5分鐘,已經比用輕鐵快左差唔多15分鐘或以上
呢樣真
自住定收租?
泳池站應該會起盡住宅賣曬佢,起大商場好難同屯市個規模鬥
收租投資
做生意最緊要有誠信,一時話自己記錯一時又話自己做緊嘢講錯,咁嘅經紀仲會有人搵?

又係一開始講到個呎價勁低,然後話嗰間已經冇咗或者自己記錯,然後話其他單位都好抵買,咁樣嘅銷售方法唔怪得知一直都俾人睇你唔起。

利申:有自己經紀,買十八區都會搵佢,已經唔會搵其他人,買樓一肚氣係最差既事
都唔係,睇過大西北銀碼細,多分支家庭,升起上黎都有d升幅,市區6球可能買得好細重舊,但上7球就好難,反而大西北4球幾上5球幾易好多
同意大西北租值差,但如果你計埋升值速度影響套現幅度同埋持貨成本,條數又會平衡返
同埋收租樓,管理租務時間都係成本黎,我自己就選擇左全部收租樓都係自住樓15分鐘步程
利申,大部分租約都係上網攪掂,地產佣都慳返
唔好搞啦
反而自住上車盤用黎樓換樓都還好
早幾年買嘉湖都有錢賺呀
17前買咩都有賺啦
新界西基本上實有一球到球半以上
但呢排瓏門我見人放
起碼劈左50以上
老實講如果自住樓傾下未來規劃無乜野嘅
瓏門大三房比高位劈左過百添

Lump sum 大同一個percentage 個數都大啦
你睇返海翠609/668咪一樣係劈左咁多
想問下呢排睇到卓爾居500呎 大約五球中
其實係咪做到呢個價
見之前六球七球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞