屯門樓討論

1001 回覆
8 Like 42 Dislike
落到地產鋪問先有真價
問下先
我見成交仲講緊六球
邊到睇到? 上個月睇左無人放盤.
最低層都要六百幾, 好快比人買左.
卓爾居兩房則好實用,但少放盤

有冇巴絲知一二期用料有冇分別?
而家我諗預650左右啦,之前有個極低層60x成交
我就咁睇地產網 同28hse 果d
我就係諗有無咁抵
所以咪話出面6球上7球,大西北就三球幾上到4球幾 銀碼都差好遠,重有紅磡劏盤就無賺,馬鞍山迎海都話打和
就係博佢重低水少少,遲下有配套就上返黎
升值潛力黎講 泳池區發展空間比卓仔大好多
利申 泳池打手
泳池果到起到好逼..
豫豐花園點睇?
價錢反映左價值
屯門市內暫時時大量地皮供應就係泳池,不過認真講市中心一帶仲有九巴車廠三幅地可以抬價,同埋商業活動以至人流都係市中心為多,投資都係市中心睇高一線
卓爾呢?
老實
係連登講屯碼有得升,好似死罪咁
如果正正常常無咩大事發生
潛力唔差
屯門南站要起
絕對快過其他站
因為政府方案
只係湖景路上面
抵住,但都係果句價錢反映左價值
搭巴士仲要兜虹橋,搭西鐵一係轉輕鐵一係行十分鐘
但呢個距離其實好尷尬,因為都幾肯定唔會再有改善
不過講返轉頭,呢口呎價新地半新樓,抵住啦(一期黎計)
如果你買二期,除非你用到一期價錢成交,否則我情願補少少要瓏門
屯碼肯定係有潛力,只係而家入場有幾多價錢已經price in 左南站?因為大家都肯定佢會做,所以已經抬左價,要明白買家先會比溢價買發展,租客係唔會因爲有發展潛力而比多啲租
你要考慮既反而係呢個溢價要挨幾耐先會變現
年初介紹左區外朋友買下路半新樓 600左右 低密度
有550 實尺 大房大廳 佢住得好開心
For 區內移動作用大啲
碼頭區可以6蚊15分鐘去哂v city yoho mall
出市區我諗都係巴士直接啲
如果係屯碼出尖咀
有左南站實係鐵
起碼唔洗轉車
舊區公屋區已成定局
體質弱
呢啲唔係咁容易改變到

就算屯南起到曉飛都好,廿年內屯門都係瓏門做一哥、最好住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞