屯門樓討論

1001 回覆
8 Like 42 Dislike
睇樓價就知咩料
使乜吹奏
屯門龍頭瓏門連yoho midtown 都比唔上
仲有grand yoho, 起緊嘅yoho四期
起碼高兩個檔次啦下話
事實yoho個價真係好硬
成個新界西樓價睇yoho做指標左好多年
泳池野食選擇係少
之前番附近寫字樓
三點三成日去利X茶餐廳食炸雞比沙律 又抵好食
小菜中央廣場有間海南xx又係好食又抵
酒樓鳳城又有下午茶又係好食過好多酒樓同抵食
只係無乜連鎖快餐店
應該過龍門居多啲選擇
啱啱好奇 係香港物業估價網 睇左一下yoho town係高位回落左幾多 同 10年計 升幅之後

唔覺
只係去過鳳城
冇食過嗰頭
個間茶樓食過下 都ok
但我印象中記得要撘檯 唔鍾意依類

食慣d餐廳形式既
下下都要出市中心 雖然唔係話好遠 但麻煩 而且輕鐵都5蚊

所以我係好期待隔離新盤開返幾間餐廳食下
但成交幾多先
不嬲我唔信估價網
尤其新界啲樓,有幾間永遠估低5-10%成交價
但同時間市區舊樓又估高10%,成交價永遠去唔到個價

都係嗰句,睇成交價啦
你住泳池區?建議你平時下午茶可以試吓中央廣場利x茶餐廳既炸雞髀沙律,好撚正
係呀 等我搵日去試
唔洗搭枱呀,係米你得兩個人食炸?
新盤餐廳我估開連鎖店比較大機會
例如都係太興/大家樂/譚仔果類,好似珀御咁
樓下一間深藍敏華,一間譚仔,一間東屋台
點睇 oma oma
仲有貨咩
估價網 會有偏差 但大約係5% 內
要對比同一單位 既歷史 就要睇估價架啦

睇成交價點反映同一個單位既升值幅度呢

2個人
3個以上就幾乎所有茶樓都唔會搭台啦

開間譚仔我都ok其實
我係食慣d連鎖式既非快餐店
唔鍾意坐得唔舒服
當然個人口味啦
睇成交呎價瓏門同Grand Yoho 都係15-16K,睇唔出有差幾遠
GY MT 而家係指標係因為新地起緊果邊既貨
如果到新地起瓏門隔離巴士廠,新西焦點一樣會返屯門,其實老實講呢度巴打講緊屯門區樓,都係住慣屯門區,何必要同元朗比較,何況瓏門同GY 二手成交呎價根本差不多
良景 田景個邊居屋 除咗新圍 其他好似都係公屋拆出嚟咁
M線有一條就夠啦 要咁多咪好似山景咁兩條係到鬥疏
屯門54區新地個盤都唔細 但係就偏僻啲
呢個盤個地點唔入流,老實講下一個屯門呎價上限標準會由河田巴士廠果個屋苑訂立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞