屯門樓討論

1001 回覆
8 Like 42 Dislike
瓏門塊地皮點都大過果條4線啦
悅湖對面塊爛地
起得上面
頂多咪500呎
食正機場同鐵
夠啦
一分錢一分貨啦 8百萬兩房 唔係一般上車客買到
但元朗站去市區果速度再加埋當時十幾年樓齡係吸到外區客入元朗住嘛

而家再加5年,你話碼頭啲樓咩樓齡,我覺得同元朗站/港島南個升幅無得比

反而你話搏泳池我覺得贏面仲大啲
瓏門係一哥 agree 其實都無得爭議
屯門成個生活圈係個邊

碼頭區 神早就抬左價
但我都好確信真係興建 或者通車個陣 個價會再上
其實個邊並唔算山卡啦 離市中心都唔遠
如果起左南站之後 佢搞好少少個碼頭 就好了

自住 我買瓏門 投資買其他(瓏門貴 我買唔起黎投資
我筆直都係預650左右
睇d片 佢37x 呎都好似特別細咁
但我都唔係幾明點睇咁貴
係咪西鐵 加10年內 又冇乜公屋係附近
有一個解釋係屯門其他受歡迎屋苑過十年後已經就黎40年樓,瓏門仲可以再玩多另外十年
應該貴係西鐵 加兩個兩個大商場
同意收租唔買瓏門,回報太低,成本太重
我諗住自住 但我屋企 372呎 間到2房正常size
同樣瓏門 我諗未必做到 但窗台唔係唔計呎數咩

我當650買到1房 我就諗我想換樓果陣 下手會唔會比7百以上價買1房
舊時d舊樓3xx開到2房
近十年新樓只可開到一房
走廊計
窗又計
牆都計
計下計下就唔大
依家新樓2房正常都要4xx先開到
扣起露台同工作平台,得返330呎,有玄關、廚房大少少廁所大少少,差唔多啦

你既考慮係啱架,所以咪話呢一刻要買一定係兩房
我就唔係幾想拎哂屋企人既錢買
800 2成 連稅雜費都要2球
女友同我加埋只可做8成
買園景/工廠區景,應該750內仲有貨,但要快啲,見到呢輪好多人上黎睇
1房=一個有先天缺陷既單位
2房?
係,成交左好幾間架喇
一房最高位先700,現價一啲都唔抵買
反而兩房唔係向南,之前高位800尾,而家就值搏
補多句,有得揀唔好揀6座,有兩單事故
咁新都有兩單事故
龍頭屋苑事故真係少見...
啲客通常有質素/實力啲
瓏門一共有3單
6座兩單都係租客
3座果單係工人姐姐家居意外
因為兆康去天水圍中間會有洪水橋~所以都係3分鐘一個站
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞