屯門樓討論

1001 回覆
8 Like 42 Dislike
行去西鐵站要幾耐
15分鐘左右
或者搭一個站
唔知泳池新樓開咩價 想買佢同瓏門
岩岩睇返 瓏門有1房得3橦 1層得1個
仲要2橦既1房廁所係房入邊咁搞笑
仲泳池冇乜野食 仲有公屋會起
點睇政府對公屋咁好
之前想抽凱樂苑果陣 見到同隔離間公屋一樣外型
心諗 買撚完同公屋一樣 (唔係歧視) 咁買黎做乜
靚樓嫌無嘢食
多嘢食又嫌多曱甴老鼠
又新淨又多嘢食又嫌貴

又要半新樓又要交通方便又要多嘢食又要平
咁樣搵十年都未必搵到

利申 去黃店食飯要行2-3km
兆安好多單位同時代一樣都有漏水問題
泳池個盤再唔開賣 同龍床盤一樣變現樓賣
佢個落成日期應該同御半山差唔多
但御半山賣左兩年佢都未開賣
瓏門5、6座1房廁所要改門都唔難呀
不過好老實講,不過認真而家買瓏門一房都幾蝕底,同兩房價錢唔爭得遠,按揭成數亦係一樣
御半山唔會有鐵,佢可以搏有鐵,同埋御半山啲貨尾而家咪加緊價去谷個市,遲啲咪會同你講好抵呀,仲平過御半山25000/呎
正解
點睇兆康未來點發展?

例如會唔會翻新商場?
後面起體育館,附近會唔會起多啲民生野?
房委會商場,唔好咁大期望啦
新地預半生都未清到
泳池又6百幾伙
之後兆康又4千幾伙
預半山賣咁貴
搞到自己打自己
屯門有輕鐵到既新屋苑其實無得揀,有啲人係有處女情意結
又話說其實佢係到而家淨返咁少貨先抽到啲細單位個價咁高幫泳池做勢啫
預半生而家賣淨既貨應該有一半都係3房/3房套,細單位係咪真係賣到咁高價佢根本唔care
柏御點睇?
屯門泳池個位好過御半餐好多
如果佢開預半餐個價一定好易清晒
首先佢樓下就已經係輕鐵站,泳池站將來起唔起都好,佢一個輕鐵站就到屯門南西鐵站,二來屯赤開通之後食正機場條水,三黎樓下係商場仔叫做可以自給自足
鐵路/巴士都比御半餐去巴士站/輕鐵站方便
最後佢附近有塊地 有發展前景,加上假設會發展既話環境規劃上一定會舒適過啲舊區發展 因為大片空地無乜發展限制
呢個盤位置係無撚敵
靜中帶旺,唔洗好似瓏門咁樓下咁多人,但交通一樣咁方便
睇下開則靚唔靚仔
希望第時有機會換到呢層
食住行樣樣都唔錯
附近食店選擇多又好食
交通有多條巴士線有村巴出市區
但屬於單橦,管理費貴
同埋而家個價唔平
好住係好住 但係發展潛力就唔夠高
同意瓏門好d 西鐵上蓋 又近市中心

但個到我覺得位置都好
樓下有輕鐵 巴士
環境唔錯 起左公屋後唔知
樓下有商場又會多返d 野食
距離市中心都唔遠
黎緊碼頭又起西鐵站
本身附近已經多公屋啦
良景
田景
寶田
講地點暫時一定係瓏門好啲,不過留意返其實瓏門向南兩房上個月其實做左間900萬,圍起就黎19000/呎
如果泳池東南/南賣呢口價,應該都會有人接,起碼個海景靚啲又唔洗煩裝修
巴打係咪攪錯左54區

sor
如果都要搭車 行路 碼頭或者龍門居都得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞