2017BAFS試前討論區

819 回覆
12 Like 1 Dislike
琴晚好快打左 accounting 答案比補習學生,順便share埋係度 神人巴打們可以幫手睇下有無錯漏

快手
Paper1+2b 幾多分有5/5*
琴晚好快打左 accounting 答案比補習學生,順便share埋係度 神人巴打們可以幫手睇下有無錯漏

快手
Q8 淨係漏左Cr loan interest落realization 其他都岩晒
大概Q8嗰題有幾多分
Q8 淨係漏左Cr loan interest落realization 其他都岩晒
大概Q8嗰題有幾多分

你當每個錯既位0.5 分咁數下
6.(c)唔係要分開m1同super-m計咩?

我都認為係要分別再乘 計翻單位固定先係ans
Sales commission除左12000
我係咪on9
Sales commission除左12000
我係咪on9

係,我都係
25/30 10/30 42/80 有冇4
有無人有補遵理個andy yeung 點睇?

唔好補,晒錢

佢幾好喎

唔好補,晒錢

佢幾好喎

唔一定要補曬 個人認為可以剩補Ultimate Intensive 拎佢既資源

唔好補,晒錢

佢幾好喎

唔一定要補曬 個人認為可以剩補Ultimate Intensive 拎佢既資源

你啱
好careless抄左 mc 得17條
卷一SQ同卷二幾先有4
如果revaluation果個equipment冇扣depr但後邊realisation個數正確
仲可以有幾多分

我估呢個位牽連3-4分左右
careless多到呢
weighted average計漏opening inventory,contribution margin sales commission用左production level計,equipment一到appropriation a/c就計漏depreciation...
今年份卷又唔難,條cutoff應該好高

我自己做過一次,
分卷其實唔係淺
weighted average, depreciation 應該陰到唔少人。
section c 做落覺得 incomplete 易啲,但好多人揀 partnership 搭沉船
舊年考完都好多人話淺,
結果咪 cut off 咪又係歷年最低
daytona巴打覺得今年份卷嘅難度點?條cut off大概似邊年

我覺得算呢幾年偏難,但又未到好癲果種。所以估計 overall 5** cut off 會跌 2% 左右

** 我估 78/90 同 66/80 左右就有機
第8題如果depr 錯左會有幾多working分
Level 2 大約要幾多%
MC15/30

我都想知
careless多到呢
weighted average計漏opening inventory,contribution margin sales commission用左production level計,equipment一到appropriation a/c就計漏depreciation...

我自己做過一次,
分卷其實唔係淺
weighted average, depreciation 應該陰到唔少人。
section c 做落覺得 incomplete 易啲,但好多人揀 partnership 搭沉船
舊年考完都好多人話淺,

唉,因為我錯嘅野8成都係本身識但careless錯左,覺得好唔抵
不過我知careless都係能力不足嘅一種

巴打覺得今年份卷難度似邊年?
同埋 q8 由app a/c net loss個個位開始錯大概會牽連幾多分
唔該巴打
daytona巴打覺得今年份卷嘅難度點?條cut off大概似邊年

我覺得算呢幾年偏難,但又未到好癲果種。所以估計 overall 5** cut off 會跌 2% 左右

** 我估 78/90 同 66/80 左右就有機

咁lv5呢 都係跌1-2%?
careless多到呢

我自己做過一次,
分卷其實唔係淺
舊年考完都好多人話淺,

唉,因為我錯嘅野8成都係本身識但careless錯左,覺得好唔抵
不過我知careless都係能力不足嘅一種

巴打覺得今年份卷難度似邊年?
同埋 q8 由app a/c net loss個個位開始錯大概會牽連幾多分
唔該巴打

我depr由頭錯到尾 搞到其他數都錯晒 難得無入漏/錯acct
如果paper 1 70/90 paper 2a ~60/80 有無機會5 到

都有機
第8題如果depr 錯左會有幾多working分

我都想知 成題錯呢個位
6.(c)唔係要分開m1同super-m計咩?

係喎,柒左添
今晚返屋企改
所以係試場做卷,careless 真係好難免
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞