2017BAFS試前討論區

819 回覆
12 Like 1 Dislike
答咗q8
Bafs management /accounting 有咩分別
份份係點唔同法 我冇讀 不過想八下今年management算難?

P1 core P2 acct/bm
P2完全唔同架
Bafs management /accounting 有咩分別
份份係點唔同法 我冇讀 不過想八下今年management算難?

P1 core P2 acct/bm
P2完全唔同架

Paper 2 bm 算易
答咗q8

same

q8 易到pk
a part 7 步曲( 可以6 步,制定預算其實可以唔寫)
b part各 2/3 factor
小弟做左Q7 比各位參考

有5萬蚊貨以原價賣出喎
Gross Profit應該係(Sales-50000)*30%?

有5萬蚊貨以原價賣出喎
Gross Profit應該係(Sales-50000)*30%?

咦 無嘢啦 你GP啱但係個workings錯
琴晚好快打左 accounting 答案比補習學生,順便share埋係度 神人巴打們可以幫手睇下有無錯漏

如果revaluation果個equipment冇扣depr但後邊realisation個數正確
仲可以有幾多分
careless多到呢
weighted average計漏opening inventory,contribution margin sales commission用左production level計,equipment一到appropriation a/c就計漏depreciation...
今年份卷又唔難,條cutoff應該好高
daytona巴打覺得今年份卷嘅難度點?條cut off大概似邊年
如果paper 1 70/90 paper 2a ~60/80 有無機會5 到

個sales on9左 冇啦冇啦

原本淨係錯term deposit 個位
6.(c)唔係要分開m1同super-m計咩?
如果paper 1 70/90 paper 2a ~60/80 有無機會5 到

我分同你唔同但計番4:6 percentage同你一樣,感到絕望

我分同你唔同但計番4:6 percentage同你一樣,感到絕望

希望一齊 5 到 c part 揀左realisation 答 對完只係肯定captial 岩 希望其他分有得執下 有62 63 分就好

希望一齊 5 到 c part 揀左realisation 答 對完只係肯定captial 岩 希望其他分有得執下 有62 63 分就好

好撚心up,真係唔識/未夠熟嘅冇左啲分都算,careless冇左8分真係好想死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞