2017BAFS試前討論區

819 回覆
12 Like 1 Dislike
Management 係咪真係好少人讀
仲要中文

英文
上年廢柴(我)都攞3 成題costing都無做
大家唔好灰心呀
今年aim5
好 巴打我有問題想問
t account無寫日期會唔會扣分?
姐係1 jan bal b/d 個1 jan
有啲題目(realisation)無乜提及日期個啲
大家唔好灰心呀
今年aim5
好 巴打我有問題想問

點會
卷一有咩好溫
範圍好大 冇概念
Management 係咪真係好少人讀
仲要中文

management 中文考多人過英文考
account 相反
大家唔好灰心呀
今年aim5
好 巴打我有問題想問

通常規矩係:如果題目多過一個日期,寫日期
例子:Cash book 要你入過去一個月既transactions,有比唔同日子,就寫翻日子;

如果題目所有野發生喺同一日,例如Partnership dissolution, Bank rec叫你Adjust cash book balance (所有adjustment都係月尾當日),就只寫一次日期;marking唔出日期都試過好多次
2011會考補考會計a 2012 2013高考會計c
留名答問題
2011會考補考會計a 2012 2013高考會計c
留名答問題

2012條partnership 都幾攞命
樓上咁多aim星
利申 得單星 應該考2018追雙星for補習
Accounting aim**
考埋科chem先

account aim **
預咗聽日科chem攞3
上年無溫過3 今年諗住聽日考完chem就開始溫
咩都唔記得
希望有4
上年無溫過3 今年諗住聽日考完chem就開始溫
咩都唔記得
希望有4

加油,努力清翻d concepts再瘋狂計數啦
留名答你地問題
利申:dse 1
日期個到明白 唔該哂巴打
依家costing做咩題目好 dse得好少題
做書個啲?有無好提議
日期個到明白 唔該哂巴打
依家costing做咩題目好 dse得好少題
做書個啲?有無好提議

Manhattan 出版嗰本練習幾好做,夠深但唔係深到 AL 程度
15年5**留名
必修嘅business 可以點溫?
係咪要背哂所有野
Account 3-4底 但又同5差好遠 應該點算好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞