連登巴膠怒屌popo鳩拉暨屯碼怨婦再投訴就車都唔開

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
前幾日93k 旺角返寶林得一班車行緊
1個鐘都唔知有冇一班
[路線推介—2⃣️2⃣️號線]

有時差一個字,都可能差好遠,就好似九龍灣、九龍城同九龍塘咁,只係差一個字,就已經係三個地方,而且搭車去呢三個地方都唔簡單,特別係九龍灣商貿區同九龍城。

好彩,我地嘅22號巴士線就經曬三個點,九龍灣放工返九龍城或者九龍塘,搭一轉車搞掂!

提醒大家來往馬頭圍道至又一城,可以利用22同796X之間嘅八達通轉乘優惠。由又一城搭22號線,喺譽港灣轉乘796X去尖沙咀方向,合共都只需4.9元!💁🏻‍♂️💁🏼‍♀️

#城巴 #Citybus #路線推介 #22號巴士線 #九龍灣 #九龍城 #九龍塘 #又一城 #馬頭圍道 #轉乘優惠 #796X #睇ETA轉車

幾時推出埋柴小仔
反應幾快
仲專登唔講反方向796X轉22
係要比7.9
賣比Popo算啦
用條玻璃梯做個7字應該會幾特別
咁嘅話
成間CFM買起佢會著數啲
反而本身都已經成堆Rosa係自己整嘅
其實係咪賣左比新鴻基之後先越做越西 ?

記得熱狗年代好多時都拖卡返
今時今日仲撐1933既
一係收左1933錢仲五毛
一係1933員工
陳祖澤揸旗果時都正正常常
無良柏夠有唔少Rosa啦
其實黃埔堆小巴比曬潮聯做咪ok
都話,成個業界盤數有問題
廿幾年前開AA AM嘅線都可以有得賺,今時今日87D都冇肉食,281A大蝕
點解?
廿幾年前大家樂廿零蚊有餐晚飯,今時今日冇四十蚊都唔使落樓
廿幾年前收$4.3堆線,有啲今時今日仲收緊$5.1
廿幾年前冇最低工資冇強積金,亦都冇咁塞車
一鐵獨大最終令更多人買車,骨牌效應,惡性循環
就算00066鐵路營運都冇肉食
根本成個行業都係吊緊命
我睇x主,x王果堆雜誌,本本都話係香港太多巴士既喎
但漸漸地,香港既運輸管理政策,逐漸傾斜去鐵路,而政治亦逐漸入侵私人屋苑既日常管理。響一個8號風球懸掛的日子,小巴公司為保安全,及風球除下後能即時提供服務,將小巴泊在舊小巴站,及屋苑路邊。結果翌日落風球後,所有小巴都被鎖車扣押。事後有江湖傳聞當時有個想出選黃埔既候選人,向管理公司施壓要求鎖車,對當時現任議員製造壓力,結果呢個候選人當年最後成功當選。呢個「江湖傳聞」有幾可信,看官請自行分析。

早於12年前,黃埔花園曾發生一次專線小巴被鎖車引發罷駛事件,營運商為捷運的母公司捷輝汽車,負責人當時指事發前一日懸掛八號風球,颱風期間小巴在沒有阻塞通道及阻礙居民下可獲酌情泊於上址,惟早上司機開工時發現11輔小巴被鎖,公司拒交鎖車費發起罷駛,擾攘三小時後管理公司終讓步不收款並解鎖放車。

2007年香港區議會選舉
G16 黃埔東
1.陳家偉 1,242 民主黨 *
2.梁美芬 1,726 獨立

響「7樓會議室事件」後,有一條新巴士線開左,其中有一半路線係同小巴公司其中一條路線有一半重疊。據慣例,新巴士線招標前,會諮詢同區其他交通業界,避免惡性競爭。但呢條巴士線落地前無諮詢過業界,甚至有小巴公司響巴士線落地時,先知有呢條巴士線。

反柴小黨mark低未
22過左譽港灣都接近冇人上
25M果d都未驚過啦
有車嘅嫌太多巴士
無車嘅嫌太多自私車

不過多車好少車又好
最大鑊都係源於道路文化
佢哋日日坐私家車梗係話巴士多啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞