連登巴膠怒屌popo鳩拉暨屯碼怨婦再投訴就車都唔開

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
車牌都未出
劉明睇最後都係馬亞木
馬亞木做大巴
佢咪有臭名遠播嘅陳添旅運
有幾臭?
達人以前話過陳添係:戇鳩經理、亂鳩買車、師傅表亂鳩咁砌
村巴達人真係唔知咩事突然消失咗

希望佢健康
44A
有八卦雜誌爆料話佢借財仔周轉啦
翻查區議會文件,在2014至15年度的大埔區巴士路線發展計劃上,有區議員曾建議前往旺角柏景灣的72X號線改道行經青沙公路,不過更改路線計劃最後擱置,並改為新增來往大埔及尖沙咀、只在繁忙時間行駛、途經青沙公路轉車站的272X。大埔區區議員任啟邦憶述,當年改組路線因不獲市民支持,最後遭否決。他認為,如要更改路線行青沙公路,原有的乘客會受影響,故有一定難度。

縱然更改現有路線有一定難度,但任啟邦指,新增全日服務路線來往大埔至九龍西或葵涌仍是可行方案,「以目的地大埔前往葵涌為例,居民先要乘搭73X到城隧再轉車,在繁忙期可能要等3、4班車才能轉乘。不少居民都會前往葵涌工廈一帶上班,如有車直接前往葵涌一帶,便能減輕市民轉車之苦。」他指,未來在區議會上亦會建議巴士公司考慮新增現時未有覆蓋的地點路線。

不過任啟邦表示,過去五年,區議會曾不斷與巴士公司及運輸署,討論新增全日巴士路線駛經青沙公路轉車站一事,卻仍未見有巴士公司有意欲行動,「巴士公司回覆指看不見有需求。」但任啟邦認為,有沒有需求與會否新設路線是「雞或蛋先」的問題,「以72號往長沙灣的巴士為例,如果可以全程行快線,不經大埔公路,一定快好多。不過舊路有許多村落居民乘搭,如就此設立快線前往深水埗,巴士公司或會覺得乘客量不足,不過沒有路線也不會突然有乘客,乘客也可以累積回來。

現時連接沙田及九龍市區的三條行車隧道中,獅子山隧道和大老山隧道繁忙時期經常出現「車龍」,利用青沙公路,能否改善塞車情況?任啟邦認為,就短期而言,因應吐露港公路沙田段目前正在進行道路擴闊工程,而新設巴士路線行經青沙公路,仍要途經上址,故塞車問題仍無可避免,但他指,就長遠而言,政府應是時候考慮分流巴士到不同隧道,減輕堵車情況。
我有思考過一個問題
其實屯門啲人係點樣分到962咁多條線
佢哋仲要啲服務範圍咁近
其實大埔都係等第9區入伙,
一次過執成個區啲路線
(其實今年落成RDP都差唔多,
唔知點解今年乜柒都冇

最有條件全日拆嘅就74X啦,
至於荃葵線呢,一條73X都咁撚西,
兩條真係唔敢想像
厹公:73P 全日化,73X、73P各30分鐘一班
大埔有需求同馬鞍山一樣有2條城隧線,
太和、大埔站、廣福、(白石角)獨立一條
黃公司肯拆咪得
不過朝早冇一條龍門路走
74X既話做大74D就得
其實做全日應該74C加經科學園,大埔果邊服務到多D屋苑
但冇可能兜入富蝶掛
講真,74D呢條真係三不像

富蝶要大老山線,不如將75X改跟85X咁行、274X全日,整條
富蝶 -> 大埔中心 -> 新興 -> 科學園 -> 新蒲崗 -> 樂富 -> 黃大仙 -> 鑽石山循環
74D咪濟,行車時間太長
一加班就食資料源無底深潭,但係大窩西食唔起咁密
73x 拆新線收到272E個價,狗西實用心做嫁
仲有大美督每朝打丈咁款
當然佢最想啲人坐75K轉車
但係出到廣福道又唔知等幾多部車
唔明點解38以前可以抽多部車order38P,73P/74E唔可以咁做
分別:返到屋企 vs 返唔到屋企
日常見既咪得B同X
其他唔理啦
淨係需要知屋企樓下波板糖同公司樓下波板糖有咩線就得
最多中幾次下路慢車的伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞