連登巴膠怒屌popo鳩拉暨屯碼怨婦再投訴就車都唔開

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
係咪上層下層各坐四個
對紅公司嚟講, 182x都有打劫嘅價值?
佢應該講往港島東唔停宏通街 綠在觀塘出面
但係我覺得朝早MegaBox都多人落

如果加到呢個站其實應該多好多客
不如北行都停九展
道路網絡應該做唔到停咗常悅道再停九展
觀繞直落
其實我有預感啟德發展完成堆人嘈著飛觀塘
茘廠出部短豬
都打劫左70個左右
觀繞直落咪停唔到MegaBox

其實問題就係夜晚需求未必大到到時可以拆返開兩條線
你睇613開20分鐘一架
雖然算多人但係都未需要加班
點會冇,不知幾爆
有606嘛
反正606都飛唔走megabox(megabox返彩雲)
咁不如落九展
其實最好做法真係606加時
甚至606X全日
608要擴大服務範圍基本上得返麗港城
作為九龍東人,兩條收8點嘅東隧過海線係我心目中都係好差

班次疏+兜到傻

再講608係城巴獨營 606係聯營始終城巴應該都想搶客落返608囉

我都係覺得跟返今年RPP做咗停宏通街同筲箕灣做總站
沬泰街入唔入就值得商榷

之後再慢慢守啦
沐泰街真係好on9
唔知邊條友設計啟德道路網
好過606兜耀東
https://youtu.be/VzATqX2bqxU
去到馬料水先過返去
其實去程官方走線先比咁行
回程最多剩係可以行沙田路然後馬場落
不過都好過老九死行新城市
290X尾車
龍翔道被逢車過車
連垃圾車都頂佢唔順爬咗佢頭
行馬料水係最唔塞,做咩官方唔俾咁行
好識變通
咁撚好心 唔需要啦
部龍仔又係 使唔使偷咁多位
Megabox常悅道之後盞燈 次次都答好撚耐
試過27 全程唔過30
延長沙田大涌橋路臨時車速限制的實施期限

本人現行使《道路交通條例》( 第 374 章 ) 第 40(2)(a) 條所賦予的權力,下令由 2020 年 4 月 1 日起,至 2020 年 5 月 31 日止,下列路段繼續實施每小時 50 公里的車速限制:
(a) 大涌橋路北行由其與小瀝源路交界以南約 140 米處起,至同一交界以南約 1 940 米處止的路段;及
(b) 大涌橋路南行由其與小瀝源路交界以南約 140 米處起,至同一交界以南約 1 840 米處止的路段。
有關地點已設置適當交通標誌,指導駕駛人士。
同時,現時在上述路段實施的每小時 70 公里車速限制,將繼續暫予撤銷。

運輸署署長陳美寶
申請登記工會

九巴前線車長工會
地址:觀塘敬業街 59 號敬業工廠大廈 12 樓 D9 室
香港龍運職員總會
新巴車長互助工會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞