[再post] 其實有排都未見低位...

317 回覆
211 Like 6 Dislike
自己覺得只是反彈及資金再追而已
今晚開始見真實反應
建議你望下咩叫hyper inflation
留名學野
點睇都似個個坐定定等聯儲局撒錢啦。我深信一定係咁,依班大鱷正仆街嚟
好明顯210已經係底 唔好有咁多幻想
分析下
有幾明顯
但美國FED無限QE 無限子彈

即係無限托市?

熊市會消失?
同問
咁次次股災就無限QE就解決曬問題?
我都覺得應該係反彈 但係彈到幾高 彈到幾時都唔知點睇
咁呢個世界再冇經濟衰退了
大家唔應該只focus係價格, 忽略時間
一個大調整就算再快, 都唔應該少於80天
但你都係從過往歷史做參考,08玩到尾先QE,今次未插到入肉已經開印鈔機。如果疫情未來穩定,今次唔排除係股災加速版,如果佢築到底,我會照入貨。
睇返qe1 係幾時, 見底係幾時先出黎留言
岩岩開市又升,unemployment rate咁高都升到咁唔多正常
真係諗唔明點解美股同港股可以一齊升番
完全冇原因
我都見到XD 果然估不到
誠然一些巴打說price-in左
不過都應該不會大升 因為2萬億都price-in左

要再大跌 睇來要下一波---債券出事先得
要麼企業債 要麼歐債出事
港股就只看爺爺 美股都已經唔關佢事啦XD
看來3百萬同2萬億都已經被price-in 左

短期內如果冇爆野 好難有大方向
可能要留意未來何時會出現債券問題 或 倒閉潮
又話有排都未見低位
bin
對呀 我認為美股未見低位呀
現在流入股市的是心急追入的資金
10年國債利率現在都只是0.822% 反映大量資金還未入場
而3個月債息越來越低, 突然想起 Pelosi 果句
House Speaker Nancy Pelosi, D-Calif., said at her own press conference Thursday that “there’s no question that more money will be needed.” But she suggested that the necessary funds could be provided through the Federal Reserve.
Pelosi said Fed Chairman Jerome Powell told her, “Interest rates are as low as they’ll ever be. Think big.

Source: https://www.cnbc.com/2020/03/26/ny-gov-cuomo-calls-2-trillion-coronavirus-stimulus-bill-irresponsible-and-reckless.html
唔排除有部分資金正在賭負利率
就算最後沒有負利率
聯儲局最後也會買單 不問價買入國債
如果最後負利率, 股市就會好亂

但無論如何我都不認為現在是進場時機
我會等大量資金幫手為股市築左底先
都是果句 有排都未見低位
唔係可以讓我自己放心進場長放資金時機
咁如果行V殺,唔築底,咁點部署?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞