[再post] 其實有排都未見低位...

317 回覆
211 Like 6 Dislike
我自己主要用10Y3M
之前有提出自己的解法
https://lihkg.com/thread/1925775/page/1
遲D 我會試試花多點時間講一講解呢一部分
假若佢跌得再快d,10/3Y會否跟唔去,而失效
y axis peak係點計?
起碼有班人仲未心死炒反彈
即係仲有得插未到底啦
巴打好pro, g 持
學野先
供應鏈離開中國既決心會加強
因為先前過度集中 但唔知趨勢速度會快左定慢左 畢竟依家大家一鑊泡 自顧不暇

自己認為台灣南韓反而係 得益者
既地理上接近中國原有供應鏈
今次見到政府對待疫情上 在透明度及應對上處理不錯
對企業信心來說加不少分
謝謝樓主提供左一個指標比大家參考,如果老美有排都未見低位,咁港女應該有機會見萬六點
咁都有得吹奏咁我話美股將會大升啦
到大升果日記得吹奏我 我只係講嘅時機唔岩啫
連登咁多財經神棍就係因為有你呢啲傻鳩落搭
對唔住大佬 以後唔敢留言
我iq 太低 我係垃圾
其實咩時侯都會有
LM
港股仲死撐
港股用技術指標計,其實已經插穿曬,反而老美仲未到,所以我認為港女應該會抽插兩次,第二次先同老美同步,港女或者有機會抽一抽,依一抽害死唔少人。
一抽上就入7500
唔好啦,我認為唔同步係絕對有機會,你睇下恆指成份股有幾多係中資,你睇下大跌市,上證、四大行、騰訊、阿里既表現,國家隊係港女已經做緊部署,假若中國復甦得快,帶頭同上證一齊火箭升空都唔出奇,到時又成為最大贏家。
同意, 港股跟中資多,
美股未必牽動得港股
LM
純綷一幅圖顯示一組數據, 設定背景透明放在另一幅圖上

y-axis 比例我只是令到自己方便看pattern 並沒有什麼特別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞