歡迎想砌模型o既巴絲入黎(16) 一路奶一路望返條女

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
有無話邊間最平? 地方無所謂,打算收工去買
其實迪士尼牌子的模型全部都出得唔錯
雖然暫時得Toystory,同starwar,但都冇做差個名
toystory 冇愛冇入到,但睇人地的片/相,又易整又還原,
starwar 我入左黑武士(絕地大反擊版),同bb8+ d-o
果陣冇做功課就買左黑武士,一打開入面有個已塗裝好的替換面真係好驚喜,然後仲有齊水貼膠貼,披風又有軟有硬膠版本替換,我覺得已經好有誠意.
bb8+ d-o就同你玩完美分色,除左d燈你要貼紙/補色,素組完已經好靚.真係超高質.
T04用黎洗工具喎
係呀,我都要買,但開油呢?
嗰隻係油性油? 係既就T01
因為我都係岩岩學用筆噴,諗住淘寶順手買油個d, 點知運唔到d 開油水黎又唔知t01 個d 夾唔夾或者比例是咪一樣
得既,係硝基油就同一隻thiinner 都無問題
Ok

咁我買淘寶算
可能歐美啲屋大 佢哋都鍾意大比例 Bandai 雖然精細 但我估佢哋嫌細隻得滯
而且試過Bandai 要網店下架所有 starwars 模型 好似話license 問題 俾revell 嘈 可能都影響咗bandai 係歐美嘅流通性
但佢係出得好過 Revell好多
起碼唔駛大執
Revell 有啲執 finemold 舊模 有啲可能自家開發

Finemold 啲出得唔錯 係好傳統嘅分件 有基本砌模上色技術已經好靚

Finemold 隻1/48 x-wing 我甚至覺得比bandai 好 bandai 係要分色 但并色啲線位好粗
點解唔直接去鋪頭到問人同買,要淘寶
T04 洗工具, 你不如買天拿水, 你有錢另計
因為本身淘緊野,想順手買埋,點知買左油又買唔到d 稀釋野

個人毒唔敢去舖頭問
本身想入隻淫賤胡迪,但係睇完toy story 4 都係不了
模型先生返咗
香港好似冇匠域油買?
同問,我google 都係見大陸同台灣人用
其實匠域好用?值得要海外網購返黎? 我又無試過執著住一隻油嘅牌子黎用,非佢不可咁
用過d色係幾靚
鞋底個貼紙有得貼返andy
超級惡趣味
貼邊個都算啦
你老味畫左三集講兄弟情,轉個撚頭同我講阿淫賤胡迪可以為左條女唔要兄弟?
仲有就係原來翠斯咁多年黎都只係一隻炮兵
屌真係好撚嬲
係咪呢隻
http://t.cn/R61JUDB
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞