歡迎想砌模型o既巴絲入黎(16) 一路奶一路望返條女

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
第一水貴其實都係d鋪自己或者代理叫佢抄起姐,不過總有D人話唔差得果幾十蚊,車錢都係返道

BTW好似RG NU 咁一開始上網D人炒到$300而家$230都無人買
BTW好似果隻SD hello Kitty, 炒到3百幾都有人盲搶,有意思咩
模倉同pmstore 都有
新手買把60-80蚊左右既用住先
再upgrade
咁我等下睇下隻dx版會唔會回到4百內 好交代d
本身都係粗粗地用住把雙星鉗
直至買把神剪之後真係返唔到轉頭
因為真係可以慳唔少功夫
不過又真係唔係必須嘅
成部eva 最敗北就係嗰到,仲要卡唔實整到好難擺pose
個台真係廢,我上左3個字都上唔到個台
富聯 模倉 ym pm

好用 𠵱家慣咗手勢用佢
下次大貨應該399
真新手,睇完Q&A
我都確定唔會玩上色,只係滲線算了
買左隻eva dx rg
依家工具係0
會買:
1.剪
2.鉗
3.砂紙
4.雙星黑色滲線油
5.x20

想問下隻eva 有冇水貼要癡?
要買埋 setter,sofer?
一隻黑色滲線就夠用?(我見仲有其他色?)
仲有咩要買?唔想行幾次
素組既話唔好買x20,會裂膠
買水性gundam marker 或者開稀枝av 油黎滲好過
唔洗買 1 3

跳過

畢直。放落 鉗 金剪 或 神剪。

6. 買 消光噴罐 光亮漆噴罐

7.買多把 唔錯既 鑷子 夾 細件 貼 貼紙

我真新手
買左好多 接近唔用既工具
以一舊膠黎講都幾貴
係 好多嘢一塊膠嚟咋 例如手機殼 都唔知點解賣到幾百蚊
屌一步到位啦,雙星金剪200蚊左右,有排用
孖星新金剪 我覺得剪落麻麻地 舊金剪好啲
好似搞錯

模型一水不嬲挺到價賣唔係炒
初號叫正常價
gto百五以上就炒

之後睇貨量
普遍都向便宜方向發展

係mg巴巴唔知做乜
長賣長有
真 模型工具 全部 最好一步到位

千奇唔好省 第一次錢

模型可以省。工具 省會砌得 好煩
Gto 真係好嬲

炒價

有d成2百蚊 up

我上mg origin 78 唔好 都係300
舊版雙星金剪 刀頭最扁
600 1000號鷹牌砂紙各一張
尖到拮死人既 尖鉗仔 用黎貼膠貼

滲線液唔駛買到黑色咁深 深灰都夠做
滲用zippo火機油 一支夠用到你凑孫
最尖頭棉花棒 淘就五蚊包 出旺角廿蚊啦

呢度應該係一把神手價錢有找
想請教一下 高達骨架想噴到金屬質感咁 用咩number 色比較真實?

本身諗緊Gaia 隻槍鐵色
漏左雙星六十蚊把筆刀 連20飛刀片個隻
買番123
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞