歡迎想砌模型o既巴絲入黎(16) 一路奶一路望返條女

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
應該咁問
AV 油本身啞色得好緊要,完全無反光
我應該點整先可以有啲反光既效果?
AV油有冇啲好似GSI光澤透明油咁樣嘅嘢?
試下好似GSI咁溝落去再上
官網見到有喱隻嘢, 如果係我就會先試下溝佢睇下有冇效果
https://acrylicosvallejo.com/en/producto/hobby/auxiliaries-model/gloss-varnish-70510/
我都有諗過呢隻,但個description 有啲似係光油

anyway,試下先
有冇人用金角銀角
琴日先倒瀉左半支銀角
有無人係共童體訂左台灣MAD果隻RG NU GK件仲未有貨
巴打們, 黎緊裝修想set 個抽油箱擺脫手油世界 (應該話嘗試進入噴油世界)

想問有無抽油箱推介或者啲外型仔啲0既DIY 片? 最重要條件係抽油夠力.

另外, 除咗抽油箱, 氣泵, 仲有咩應該一開始預好位, 可以方便之後setup? 唔該晒
反正裝修,你記得留定個位出喉,如果可以既直接係個窗到裝埋抽氣扇就仲好
有無接駁例子? 係咪用六吋抽氣扇? 我成日都諗係咪要整個洞比六吋喉走.同埋抽氣扇係set 響箱定窗好
唔該晒, 想問下正常泵大細大約幾多, 除咗箱同泵仲有無其他大件setup?
Mg 2.0
睇你想要到幾大隻泵
呢度最常出現既大泵好似係sparmax tc610h / tc610h-plus
巴打 有冇cut件做無縫嘅相睇下想偷下師
唔該晒, 呢兩隻算係靚泵嗎?話時話啲泵會否好嘈?見你地話水缸嗰啲又係點?
另外, 其實抽油箱個扇係咪後置好過上置?
巴打AV油邊隻白色正
今晚諗住去入貨
呢個要等其他人答你,我兩樣都無用
咁你噴水性油係點handle?
我記得我買過白蓋off whit 同white,同埋黑蓋既white
結論係我唔會建議買AV 油既白色 ,因為真係好易會塞到冚冚聲
而且出黎個效果有點太死白

我買左枝citadel air 既白色,未試
但其實我會覺得一係就咁上消光,一係加一兩滴灰 / 藍會岩色d
我都係睇呢段YouTube學咋
https://youtu.be/J3g-t0rKajo
2分16秒果幾幅圖
睇下佢點cut
我用龜泵,再加一個裝左LED 既A4 箱
個A4 箱只係用黎罩住廢事d 油噴到周圍都係
咁又啱喎水性油無乜味又無毒
個泵嘈極都唔會夠抽氣嘈,當然都有例外
係呀
因為無位可以長放一個抽油箱,所以就咁樣setup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞