歡迎想砌模型o既巴絲入黎(16) 一路奶一路望返條女

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
屌睇睇下又對新版本有興趣啲
但近期嗰隻已經print好晒, 又未有大project想開
哎屌你早多個禮拜整我就即刻落搭
其實兩隻型號接近差成千銀, 但係出黎成品係一樣, 只係部機印嘅速度、穩定性同反應有分別
跟手見啲鬼佬review話新版個殼係膠殼而舊版係金屬殼, 即刻揀咗舊版
其實穩唔穩定我覺得都幾緊要
因為我以前print大project嘅時間試過耐唔耐就斷件
一鳩print 6,7個鐘如果炒咗真係會好想打撚爆部機
另外我研究緊佢個塊玻璃同個tray係點樣換/幾錢換
因為以我過往用Formlabs經驗, 佢啲spec嘅dimension再勁再架勢堂都好
用耐咗/打理得唔好嘅話, 個tray或者tray下面塊玻璃花咗(唔係肉眼睇到嗰種程度)就連FDM實素都做唔到
但Formlabs如果換tray就要好撚柒貴, 聽講有啲唔知咩chips定點咁樣
所以一路都係得個睇字先
Formlabs來佬嘢梗貴
Anycubic全部嘢都有得獨立換,上佢官網有哂價
至於穩定性,可能我以前只係用過FDM (kossel),對比之下我覺得photon已經好夠,我暫時印咗都唔算少嘢但係佢未試過硬件上面出錯而炒粉,反而以前用kossel成日炒,tune機個次數仲撚多過印嘢
見佢tray塊底片有得獨立換, 平過成隻tray換成一半價錢有多
玻璃壽命應該段年計我當佢冇到啦
搵到位擺再搵巴打你跟進
訂左 3月尾先到好想快d開工呀
後樓梯戰士/噴油場?
有無人玩過酋長水性 見隻電鍍紅唔錯
舊棉真係
最臭最吸味係佢
白 紅 藍 綠 黃 各500粒
買翻黎焊,失敗嘅多過成功嘅,結果都係擺埋邊無玩過
上二樓向櫃檯直行,行到尾左轉,有d細櫃仔
RX88都有
福巴仲讀緊大學?
我以為你係資深模友黎
正野 等野5月隻暗黑tiga
咁又唔一定要係學生先用得嘅
勿起底
資唔資深喱啲就見仁見智
痴孖筋連點行都記得
去慣就熟架啦
唔係電子佬好少上去
如果隻rg unicorn骨架想改色可以點噴
Ging好多分色
我都有一隻 00最愛係佢同lockon
先上層Gaia multi primer
但係係咪會變左唔透光
好耐無開過支噴筆噴油,想問色白買邊隻好?(邊隻覆蓋力高d?)

見到有隻叫modo嘅牌子,有無咩特別?(以前淨係識mr color同gaia)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞