【支那武漢肺炎】全球討論區 02

5001 回覆
78 Like 7 Dislike
咸濕菜累撚死人
香港人有既就係抗疫經驗
香港人口咁密,衛生條件唔好都只係零星爆發已經係證明全民口罩係可以防止病毒傳播
根本就係事實勝於雄辯
德國+181 Confirmed,Total:2693
美國+6 Confirmed,Total:1388
挪威+1 Confirmed,Total:721
2020/21 賽事取消
本身2020/21嘅檔期比返2019/20剩低嘅賽事
歐聯 歐霸 bi li ba la 等等等等等
2019/20 聯賽嘅歐聯歐霸位潑去2021/22到
電影都開始縮,比較大的有《狂野時速9》,延遲一年。

「F9 was originally scheduled to be theatrically released in the United States on May 22, 2020 by Universal Pictures.On March 12, the film was pushed back a year to April 2, 2021 as a result of the COVID-19 outbreak.」
如果香港人唔戴口罩
我諗已經有一百萬人受感染了
德國開坦克了
有抗蘇經驗既國家波蘭同三小國都照爆

證明有中蟈sars經驗同教訓(台灣人同香港人)係關鍵
日本+1 Confirmed,Total:691
洗手的確好重要
我估係產量做唔到全民口罩所以想prioritise啦
所以過去兩個月佢哋究竟做過乜呢
學下台灣啦
死亡個位數
唔信日本政府咁少
香港有冇需要封閉機場?
始終係因為奧運
日本係消極咁驗所以少
羅馬尼亞+1 Confirmed,Total:50
支那五毛全速運作瘋狂係twitter老屈美帝係源頭
真呀 報左係有香港遊客同泰國人一齊飲酒傳染
push
後續安排
世衛開過咁多會,自己內部又開咁多會
最後個個睇住自己國家爆發
個陣新聞未講
唔敢面對現實。
發夢見到過幾日要靠天皇出來講幾句鼓勵的話。
Look at Singaporean pig
美國+6,唔係咁少掛
agger , 今次除咗台灣, 香港人嘅抗疫都值得世界參考

人口密度高, 貼住支那十幾個出入境口岸, 每日咁多人出入境
但香港都 keep 住頂到,根本就係靠香港人瘋狂戴口罩
何栢良都有講,今年流感數字都明顯低咗一截,就反映到口罩係好 work.
掛住摸女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞