【支那武漢肺炎】全球討論區 02

5001 回覆
78 Like 7 Dislike
以後個警告聲可以用美國緊急狀態電視把聲

BAP BAP BAP BAP BAP BAP
BJ拎住1%死亡率呢個數想玩mitigation 會唔會係計錯數
德國+2 deaths,Total:12
一個意大利北部就可以傳到歐洲大爆發
武漢就係正中國中心, 仲要經過春運
咁都只係得八萬人染病, 我就真係唔撚信啦!
美國+1 Confirmed,Total:3269
真係計少左個0
屌本身諗住睇完就瞓,但個腦仲未process到+3590
支那數據好易睇,確診同死亡加多個零響後面,好返人數就del 咗個位數就差唔多
意大利話咗比你聽咁玩死亡率會高得可怕
你個意大利朋友情況如何
穩定
佢細佬都係
確診有黑數 死亡無

不過意粉個檢測能力 上唔到了 大約就係每日驗萬二個 然後3成中標率

唯一好消息係 中標率無升 令到每日確診都無升
驗之前死左唔計
燒死唔計
冧樓死唔計
似感冒嘅唔驗
咁咪砌到咁少
按意大利而家
每百萬人口400個確診
死亡率7.3%
中國有560000人感染 40880人死

而意大利而家只係等於中國2月頭既時候
德國+150 Confirmed,Total:5770
美國+4 Confirmed,Total:3273
意大利一日新增人數已經多過美國總共確診人數
醫護人員的精神壓力會突破極限
醫療防護罩打爆左
跟住直接扣血
但睇佢800幾單詳細內容,都有一半以上係輕症唔知佢個標準到底點
可能livehouse之類群體感染會全部驗所以呢到多輕症掛但就算咁多次群體感染加埋都唔夠300所以話唔重症唔驗又唔完全係,但唔知輕症幾時驗彈出彈入標準鍾意驗就驗唔驗就唔驗?
意大利個數字好邪
好多4
其實好想睇下意大利醫院實際情況
但又無片睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞