【支那武漢肺炎】全球討論區 02

5001 回覆
78 Like 7 Dislike
白皮豬要為自己嘅無知、高傲付出代價,班白皮豬歧視帶口罩嘅人真係好忟
拉丁人除咗法國好少少其他都
日耳曼>拉丁
節目定咩?
訓了,GN
【英國的自生自滅抗疫政策】

英國叫人不要用口罩,可以推說是文化差異。
(其實是他們也知道存貨不足,所以不希望市民搶購)
但英國首相Boris Johnson 在昨天下午三點召開記者會發表聲明,真令人傻眼。

以下是整合重點內容:

1. 不追溯旅遊史和接觸史。 所有人只要有感冒症狀,就自主在家隔離七天。

1b. 但如果無症狀,就算去完疫區都不用隔離。

2. 就算出現疑似症狀也不要打給醫療緊急專線111,除非你覺得快要死,才會送你去醫院。否則自行在家多喝水吧。(怪不得早前英國人要搶購止痛藥)

3. 除了重症,基本上不會再做檢測。所以英國的確診數字也加了濾鏡。

4. 不停課,不禁止大型活動。 (美國和歐洲多個國家包括愛爾蘭、蘇格蘭、法國等都宣佈關閉學校。而美國連NBA都停了)

5. 大家記得勤洗手勤洗手勤洗手就會無事。

最恐佈是首相說” Many more families will lose their loved ones.”

這是他的原話,翻譯意思就是
「有心理準備杏加橙」
真係CLS!

真是低處未算低,當你以為日本做得不夠好、香港做得好差、意大利吃了屎時,作為世界大國的英國竟然為經濟不顧人民死活。

最後想說,近排看到香港好幾宗新增個案都是外地旅遊回來。拜託不要再出國旅遊了!!
學校停課、公司讓你在家工作,不是為了可以讓你去遊玩的!
為了你自己以及其他人的安全!請不要那麼自私!
做事風格影響左佢地ge醫療質素
拉丁人係浪漫至上 做野乸西冇效率
以前澳門人最有體會
Ching有錢
侵侵close UK border 真係好正確
但係又會比國內啲左膠屌
任性窮撚一名
好平炸 兩張飛加埋先千幾
窮遊兩星期應該唔洗兩萬
竟然
美國好多老餅要返愛爾蘭探親
不如香港同坡仔交換身份啦
香港想要獨立同主權
坡仔可以共產支那人榮耀
Haters gonna hate
班反侵撚為左反侵連支共都奶
真心想佢地中撚晒武肺
可能到時恆河會誕生噬毒體呢
美國小粉紅
安倍五個鐘前話繼續喎
波仔酸左香港人好耐
最好笑坡佬同事同我講
At least we can elect our government
笑撚到我
應該一次過同幾個大聯賽嘅賽會傾掂數再決定剩低同下季嘅歐洲球會級賽事點搞
串返佢
at least we can go to the streets to protest

真係唔知坡仔點解咁撚留意香港
France+827, total 4499
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞