【支那武漢肺炎】全球討論區 02

5001 回覆
78 Like 7 Dislike
香港如果解除哂對支那封關就真係唯有劈炮匿起屋企,一係就走佬 (我知呢刻走佬同支那狗無咩分別)
歐美爆到仆街 東南亞都嚟緊料 無處可逃
黎巴嫩+6 Confirmed,Total:83
越南泰國緬甸可能好少少

認真,如果唔係夾雜住太多政治因素,唔駛諗到話走佬,走佬過程中有機會受感染,然後又有機會傳埋俾人
獨聯體國家開始黎料
係你諗走去嗰個地方嘅同時全世界都係咁諗
同行山一樣避唔到
厄瓜多爾+3 Confirmed,Total:26
馬提尼克+3 Confirmed,Total:6
奧地利+98 Confirmed,Total:602
馬爾他+1 Confirmed,Total:13
菲律賓+2 deaths,Total:8
波蘭+13 Confirmed,Total:81
大家點睇南美情況
我本身plan咗4月去秘魯exchange兩個月
當地無cancel到
不過我應唔應該自己cancel
再咁落去 想像唔到會點 好多人已經家破人亡 好多人會準備家破人亡
btw請樓主繼續update你fd情況 萬一有乜事...我哋都可以眾籌
越南應該會驗ge,緬甸難講
如果臺灣人去完日本返去之後奶野,有,果位臺灣人去過大阪
我覺得唔好去啦
落後國家好大機會爆咗都冇驗
如果真係大爆發醫療一定support唔到
個邊就入冬天,加埋醫療未必好
冰島+4 Confirmed,Total:138
越南+1 Confirmed,Total:49
新成員:根西島 The first new case
cancel 啦
我有friend 係秘魯
佢話已有confirmed case
完全冇口罩賣
帶左會俾人bully
超市開始搶貨,貨架吉哂
芬蘭+1 Confirmed,Total:156
唉 plan咗好耐
依家搞到咁真係喊出嚟
但我啲有幾個一齊去嘅朋友好似照去唔係好擔心
都唔知點同佢哋講好
啲嘢又一齊book晒 退又無得退
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞