我覺得自己之前係入左邪教 (5)

885 回覆
106 Like 2 Dislike
係依段片見到識既人,應該點算
Who
文化廣場 自己報名就可以上去
好多人都識,我地都盡量說佢翻黎,
初步估佢都睇左某啲文同doc
唔知佢心裡面會唔會諗係我攪事,
所以先一直唔走
我相信就無老師名,
至於其他人既名大家都知左
只會Show古箏樂團
其實佢地都知你住邊,唔係咩
如果佢地有心搞你唔係應該去您住址?
所以我都唔明
其實搞人都要成本,
正常人都唔會咁ON9無啦啦搞一條友OR一堆人

如果搵黑底搞=要銀兩
如果自己搞=周街CCTV又係遲早比人周到
如果搵佢親信搞=又係要成本,唔知要比咩著數

比你強的人根本沒時間理你
比你弱的人才會在您背後說三道四

by the fucking way,今日返工返到都燥撚到仆街想爆粗
不過最後都係壓返啲脾氣入去
其實可能就又黎爆煲要搵野減壓

點都好啦
你而家醒返,話撚知班仆街陷家富貴啦
佢要搞既,就攬炒打柒佢地老母臭閪
你骨架都好似好大應該幾好秋

洗乜驚,ON9係大廳
月鵝都唔撚驚驚佢地班洗腦既仆街
死鳩左重要去地府受審判先知上天堂定落地獄架

而家班泡菜就真係因為幾個去過武漢既新天地人唔方唔係人間受到審判
其實夜媽媽睇到佢地啲樣有少少唔開胃
雖然我好少出聲但一直追post
加油啊樓主 其實你講野都幾有文有路
又靚女又身材好 快啲重拾返生活正軌!
「明日復明日,明日何其多」我們總覺得,我們會有長遠的未來,擁有無限的「明天」,所以「今天」變得一點都不重要,實在錯得離譜。
明天轉眼間就會變成今天,時間的流逝是如此的快,所以更應在明天來到之前就準備好應該要做的事,為未來鋪好路,而不是坐在電腦前虛度光陰。明天總掛在別人口上,我們總能聽見它們的出現,「明天才說吧...」﹑「明天才做吧。」﹑明天再來吧。」等。那為什麼不狸今天僅有的時間裡做好它呢?
人是非常有趣的生物,當你給他愈多的時間,他就愈不懂去珍惜。有聽過蘋果公司的創辦人喬布斯先生嗎?他患了病,知道自己的明天已經不多了,所以一直比其他人更努力,在他病逝前已經把下一個產品的計劃書寫好。正正因為他知道明天不多,以此為動力才能得到如此一番成就。

其實您個樣細個同而家都無咩點變
愈大重愈靚
您既文字都好發人深省
其實您令我諗起一樣野,

圖解犯罪心理學本書入面,
有一樣野叫:失能家庭
就我對佢既理解係:失去正常功能既家庭
可能,香港地好多都係咁既家庭/人,
疏忽照顧兒童,其實係刑事罪行,但好多家長都可能係。
THEY ALWAYS ASK you WHY ,
but they never ask you how
how we become pessimistic......
句野
what doesn't kill you make you stronger
其實係真理黎
如果捱得過既話

請不要灰心 你也會有人妒忌 你仰望到太高 貶低的只有自己

. . 你對事物
的「定義」
創造出「反射」。
顯化出「實相」。

如果想看見
不同的反應
或是反射。

那你就必需先
改變你心中對
事物的定義。
.

就如同在關係中,
若你讓自己委屈,
那未來任誰都能
刻薄的待你!

這世界
每天都在變。
唯有
自己開始
先愛自己!

別人才會用
你愛自己的方式
來對待你、愛你。

.

.

彧語
你對事物的定義
創造了生活實相

加油,我都學習緊

愛自己
https://youtu.be/b6XVtYXV174

痴線點解可以彈得咁差,淨係聽到叮叮聲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞