我覺得自己之前係入左邪教 (5)

885 回覆
106 Like 2 Dislike
睇完蘋果上黎
個媽媽真係好慘
拆散人地家庭,長時間去洗人腦再厄人信任
好恐怖
邊個會估到學樂器會搞散頭家
樓主走到出黎真係好叻㗎啦 加油
果籽d人口臭到
見到生果報講
入返黎繼續支持樓主你
講!你幾錢一晚!!!

我地排隊黎幫襯
PTGF

1000-5000蚊1Q

10000蚊可以無限Q
應該係除非唔係,網上價係咁上下
新人lmSorry樓主想問你少少嘢,因為剩係睇咗少少1,見你諗野都正正常常有文有路,想知點解一開始個老師不斷同你講嘢,洗你腦唔會覺得佢煩而hea9佢㗎咩完全諗唔透點解會有人落嗒
more
你覺唔覺自己呢個留言好侮辱?
其實係街撞到一定認得出
一大班老土怪 好嘔心
我發現個核心成員同我一齊上過堂
推 好痴線
磨牙
push
有hea佢,不過都會思考下佢個套理論係咪有道理
結果長年累月下就跟左佢個思路
甚至慢慢地 有幾誇張都信以為真

你可以去新post睇睇,都有人認同佢Upward mobility
主要問題係身為一個古箏老師
點解要係上堂時重重複複咁講依啲野
唔係洗腦 都叫有其他企圖
跟住又對當時未成年既女仔不斷提離家出走 經濟獨立
話咁樣先係成功人士 要靠自己唔靠屋企人一分錢

誠哥依啲成功人士當初都唔係咁做啦

佢宣揚女性自強 向上流動 個概念本身無錯
所以我地一直相信自己做既野係正確

總結係老師本人 同佢對班女仔/少女古箏團既管理好有問題
其實樓主要小心 三核多過 徐
徐都知自己騙子 根本無權無勢 又袋左咁多錢 又有個囡 佢小心翼翼一直灰色地帶 未必會冒險犯法

反而三核唔同 佢地如果係無錢分,真心膠黎,信自己就快成功 但被樓主抹黑 用近十年青春 投資既美夢比樓主一人之力搞到破滅左 人老錢無男人無上網比人笑 現實又比人笑
怨恨上黎 人生乜都無既人 可能真係想攬炒
成班8 婆 樣
岩啦多行不義必自斃
唔比全香港人認識下佢哋
其實點解一定要租私樓 唔租得村屋?
邊到都會有人口臭
EQ高就無事
不過事隔一段時間 個人昇華左
成日覺得自己好似變左個人
依家報導裡面個受害人唔係自己咁
所以都無乜受依啲言論影響
我都估唔到學古箏會攪到咁
可能巴打你想攪下gag
但最好唔好咁講野啦 有啲冒犯
上黎開post抹黑我咪當攬炒
離開左屋企人既佢地無乜能力報復
徐妖得到應有既教訓後 我都會Del走班女仔既資料
避免造成二次傷害
經一事長一智啦
比個like蘋果
大爆古爭團pk野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞