我覺得自己之前係入左邪教 (5)

885 回覆
106 Like 2 Dislike
佢要我地向上流動嘛
搬出黎住既地方唔可以同公屋同等或以下
而且遊說我地揀翻將軍澳區
我有提出過唐樓或油尖旺區
近翻翻U既地方
佢話唔夠高檔ban左
一早block咗呢個黐線佬 成日唔肯食藥咁
由隔離post睇到呢個post

姓徐嗰個女人根本唔配做人老師啦

只係一個老千
樓主以後仲會唔會彈古箏

我同佢唔多熟,工作上有啲啲🤏關連咁囉
真係冇得磨牙了 幫你唔到
Babykingdom個班傻9都唔信,仲話返樓主轉頭

唔知佢地依家仲信唔信?如果仲係唔信嘅話,希望佢地自己同d仔女經歷下
想學但好大陰影
一望到部琴就諗起昔日種種
而且老實講 都過左最適合學既時間
翻工仲邊有時間 年紀大左又少鍛鍊 手指無咁靈活
爭取快啲升職加人工或者讀翻書好過
我屌...
三核裡面呀B都係做文員仔
所以徐妖許諾比班女既光輝前程係假既
同埋一直呃緊班細既 話三核翻緊啲好高檔
收入拋離我地勁多既筍工 仲好受老闆重用
成日同老闆出去食飯 even出國

請問做盛行? 佢個職位大概收入幾多?
感謝巴打
唔信既人 會搵好多理由去挑剔
一陣又話個家長係我是但搵人出黎扮就好笑
[member]出國公司係餐飲服務供應商,佢未 比人請走之前跟嘅客戶九成都係本地客戶咋,佢係低級員工之嘛,搵幾多真係唔知喇![/member]
收到 thanks巴打
徐妖呃人都算 佢地又唔否認徐妖對自己既過份吹捧
認自己翻緊高尚又彈性又高收入既工
你話無份呃錢我都唔信
其實你係咪徐老妖嘅人
會唔會諗下學其他樂器?
當係多個興趣既話 任何年紀都係適合學樂器架

btw琴日一口氣追晒所有post
樓主人美心善
有呀!
始終係鍾意音樂既人 可以當閒暇興趣
不過中樂就免了 真係成日諗起依段黑歷史
有心,自學都得啦
思維正常嘅人都呃到咁深如果有朋友被佢呃應該要直剷上去打撚柒個老師再夾硬夾佢走
可以睇睇果籽對「洗腦」既解釋
佢形象好親切、不拒小節、無老師架子
啲學生好容易就當佢朋友咁相處
有其他受害者形容段關係係「亦師亦友」
所以防範意識自然低左

我相信係被洗腦情況下
個受害人會傻更更跑翻去個老師身邊
要解除左先 否則夾硬黎都無用
同埋邊有朋友咁有義氣丫
佢地又同啲朋友好疏遠甚至斷交
如果有朋友係咁,我真係會咁做趁早幫佢脫離
佢九成係白卡人士 所以遇到呢d人唔好勞氣
雖然唔支持tvb, 但上東張西望回響大d
樓主真係好善良..唔好咁自責
當局者迷,如果你當時提醒另外兩位室友,佢地根本仲未醒,可能只會篤背脊。分分鐘利用你哋嘅友誼,同徐妖、其他女仔軟硬兼施咁去逼你續租到時就會更多掣肘...
其實你有勇氣企出嚟將件事搞到咁大,上埋新聞,已經有好大好大嘅警世作用。我相信你另外兩位室友而家都應該察覺到有啲唔妥。想醒嘅人始終都會醒!所以你當時先保住自己,依家再踢爆佢哋,我覺得咁先係明智之舉
樓主真係好善良..唔好咁自責
當局者迷,如果你當時提醒另外兩位室友,佢地根本仲未醒,可能只會篤背脊。分分鐘利用你哋嘅友誼,同徐妖、其他女仔軟硬兼施咁去逼你續租到時就會更多掣肘...
其實你有勇氣企出嚟將件事搞到咁大,上埋新聞,已經有好大好大嘅警世作用。我相信你另外兩位室友而家都應該察覺到有啲唔妥。想醒嘅人始終都會醒!所以你當時先保住自己,依家再踢爆佢哋,我覺得咁先係明智之舉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞