我覺得自己之前係入左邪教 (5)

885 回覆
106 Like 2 Dislike

我覺得佢地係見樓主身材/樣貌都比佢地標青
(因為其他都似素顏唔打扮嘅妹妹仔)
所以先講埋呢啲嘢
BELL姐好索
報告樓主

預祝樓主前程似錦💞
「不會韓文的無法永生」

條友又係姓李 又係熙字做尾

仲喺團既成員,希望你地仲有去follow個post,其實你地個個都好叻,咁快就識得獨立,自己搵錢搬出嚟住,自己養自己
不過,有無靜靜地回想返自己當初係點解入左呢個團?
你地本來既目的係學古箏,咁依加既你地古箏技術有無好到?有無勁左?
喺個團度其實做緊D咩?
有無諗過點解自己仲要Keep住交學費?唔係為左學古箏架咩?
你地當初加入一個團隊,係因為大家都趣味相投(彈古箏),而唔係改變自己嚟融入團隊。
如果個團唔啱自己既,點解要繼續join落去?
有無諗過喺呢個團入面,邊個係最大得益者?
講到尾,最緊要係自愛,為自己著想。
可能喺入面你地都會聽到有關點樣為知成功/幸福既定義,但成功/幸福既定義應該係取決於自己,而唔係「leader」講咩就係咩
有無諗過,就算你唔喺個團入面,你都可以自己好好地生活落去?什至有更多既自由...
可能你地都諗過想走,但好怕走嗰時既待遇,同埋重回以前生活既生疏感...
有一套戲,叫《月黑高飛》(”The Shawshank Redemption”),入面有個角色坐左好耐監,後尾佢終於俾人放返出嚟,但始終太陌生,佢覺得反而喺監獄裡面更安全,但有個一早走左佬既人同佢講:

記住,希望是美好的,也許是人間至善,而美好的事物永不消逝。
Remember, hope is a good thing, maybe the best of things, and no good thing ever dies.

(好啦,quote得好似麻麻地,願各施主能盡早回頭是岸。

新Po留名
絲打你係有幾憎bell
係咁狙擊佢嘅
格離推爆左post 好想繼續一齊追擊班老女人
點解三核仲未清醒自己係邪教
唔好浪費青春
停留係講粗口都唔流暢嘅小學雞時代
妖你地啊!!!!!
定係你想邪教三核再開post 間接睇多d樓主既相
不過佢地好撚弱雞 基本上都唔回應任何人對佢既問題 係度不停自說自話 一係就貼樓主相
跟著佢地 衰d講 好既野又學唔到 剩係得個old school 感同埋好柒
究竟阿老師呢個團係令到佢好有成就感 定真係cap到水

唔巧生草藥up得就up
禾艾Bell豬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞