有無人都等緊《機智醫生生活》?

1001 回覆
51 Like 5 Dislike
卡農大合奏
冬天表白想喊,塊面抽搐,演技爆發
留意到嘴角抽下抽下 真係好勁
第十集最尾頌和翊俊食早餐
第十一集K房翊俊唱I Knew I Love
每次夾Band 唱歌
好難揀
好鍾意睇佢地夾band
首首歌都好正
4眼仔被人飛腳
再加翊晙頌和最後嗰集表白!!!!
第二集頌和放工好攰,4個一齊搵佢去食刀削麵。
入坑scene,好美好嘅友情。
翊俊向頌和詢問意見 (因為頌和係感情人生顧問)

佢有個朋友認識咗好耐 想表白但怕尷尬

仲問點算好 等佢返黎先再答

依種表白手法好高章

一開始仲以為佢會講廿年前已經暗戀佢啲大路野

不過安治弘收到頌和對膠拖 代表禮尚往來定有發展空間?

期待第二季
你應該未有仔女,否則一定係BB衫一段最賺入熱淚。

兒子,你什麼時候長得那麼大了。
一模一樣既入坑scene
我都冇小朋友,但佢一拎件衫仔出嚟就
OST又有得買啦!
本來都係好奇睇下,一睇到呢幕,我知我可以追落去!
跟著就睇埋機智牢房,同再睇多次請回答1988
In 申pd I trust
牢房個故事太9
可唔可以搭單買埋
我用gmarket 買,buynship集運
頌和送鞋比佢應該係呼應當初治弘送比佢果對鞋
我估係代表禮尚往來無拖無欠
其實我好開心治弘最後清醒決定要留係醫院接龍仔個位 幾驚佢變煩膠角色

放咗好多winter garden嘅劇照出黎
我落咗order啦~
我係𠵱個網買,貴少少 不過已經包咗直寄到屋企
頭兩張政源不自覺咁好靠近冬天
尾兩張,冬天隻手啱啱抹完口角啲Cream就同政源握手
《機智醫生生活》5人幫各自選出的「最愛場面」!全部都是樸實的小確幸~
https://thekdaily.com/article/109533/%E6%A9%9F%E6%99%BA%E9%86%AB%E7%94%9F%E7%94%9F%E6%B4%BB-5%E4%BA%BA%E5%B9%AB%E5%90%84%E8%87%AA%E9%81%B8%E5%87%BA%E7%9A%84-%E6%9C%80%E6%84%9B%E5%A0%B4%E9%9D%A2-%E5%85%A8%E9%83%A8%E9%83%BD%E6%98%AF%E6%A8%B8%E5%AF%A6%E7%9A%84%E5%B0%8F%E7%A2%BA%E5%B9%B8

我自己覺得有3個場景我百睇不厭
1. 金大明 PICK 第八集最尾碩亨同敏荷係手術完之後既對話
其實我係佢地食tteokbokki, 碩亨話要一份外賣+之後護士長攞住問敏荷要唔要食宵夜果陣我就估到係碩亨買, 但我唔明點解佢表面好似唔點理敏荷... 直至碩亨話「要俾個位俾你黎鬧我」我完全係OMG!!! 最呆滯既樣點可以唸到咁!!!
我自己既工作態度同敏荷好似, 亦遇到好似佢咁忙到癲既日子... 而碩亨雖然唔知點樣處理, 但佢會用佢既方法安慰敏荷同以長輩/地位高身份道歉, 仲話下次會積極D 介入...
同時我好欣賞敏荷公私分明, 敢愛敢恨又同時會主動同上司(兼暗戀對象)講返過去幾日既感受(因為我自己都默默承受曬), 敏荷話過去幾日見到碩亨唔開胃果下我笑到痴線, 下一秒聽到佢話其實唔係少少, 而且好好好委屈 我又立即好想喊
依場戲對於大小熊(CP向) / 碩亨敏荷(醫生本質) 黎講都有好大既成長!!!

2. 3. 柳演錫 PICK CANON + 最尾一集團練 !!!
因為知道佢地真係苦練返黎真係 會記住依個場面好耐好耐!!! 好佩服D 演員可以做到咁樣
而最後一集好似就係依一年辛苦努力練習合作既結業禮 (仲要5個人都有獨唱!!!) 劇內劇外都要KEEP住依份友情!!! 每次睇佢地團練就會閃過好多其他好得意/感動既場面。
第十集係門口等映芷換點滴個陣都係不自覺靠近冬天
冬天你古惑阿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞