有無人都等緊《機智醫生生活》?

1001 回覆
51 Like 5 Dislike

❤️下季應該唔會咁易比佢地係埋一齊
秋敏荷跑走去搵冬天個幕碩亨全程望住佢
我覺得佢未到中意敏荷 但絕對在意
等到第三季都得 但俾啲sweet sweet片段黎睇下都好
建議你睇花絮
唔捨得睇住
希望佢地會上綜藝 認哥rm我獨個啲
咪就係囉,翊俊都望返黎佢都仲望緊。
佢一開始係醫院係自己一個人食飯,到果集已經同婦產科同事落canteen食飯(仲要俾小熊搵到機會得2 個人搭枱)

我好中意依場戲因為除左WG,仲有幾個大小熊為數唔多但又有唔同互動既場面。

1. 上面講左outsider碩亨可以同五人幫之外既人同枱食飯,wuli秋敏荷醫生應記一功。

2. 碩亨夾唔起塊葉好耐但秋敏荷醫生問完二奶係邊個先郁手去幫佢... 碩亨立即抬頭望敏荷 (好似話係韓國唔係好close既人都唔太會幫對方hold 住d 葉)

3. 翊俊同政源過黎搭枱食飯果陣,碩亨好主動問翊俊係咪要練band... 我印象中好似係碩亨第一次主動有"外人"在場果陣提自己野 [反向證明無意識中wuli小熊已經唔係"外人" ? ]

4. 翊俊話碩亨唔挑食,碩亨反駁話佢本來就唔挑食,翊俊立即串佢話咁你人都唔好挑啦,碩亨望左敏荷幾秒先好話佢有徒弟係度 <- 其實有2 點我唸左好耐都唸唔通 (佢地幾個食飯依個場景我睇左起碼20次) 。第一係點解翊俊一開始會話碩亨偏食?睇左咁多食飯場景都唔覺碩亨偏食。果刻既佢應該唔知小熊醫生中意碩亨... 第二係點解碩亨既回應係「有徒弟係度」?
BTW你果名 NU ABO
痴線㗎 點等一年
冬天打敗咗上帝
MeU?
冬天真係好正
不知不覺做左成套最鐘意既角色
今集真係好好睇
5個人都有唔同既病人
翊晙 - 話就話一家人但用言語逼媳婦捐肝同為媳婦好叫停結婚登記既奶奶
政源 - 愈黎愈多屋企人探病既之弦
雋婠 - 俾材學搵到方法救番好既病人
碩亨 - 去到最後BB心臟停止既孕婦同之前一直流產但終於穩定既孕婦
頌和 - 同第4年住院個陣同名同病症既病人
連安大尉都因為之前既病人一番話成長左
頭半集都睇得幾沉重, 仲心諗點解最後一集先黎D咁既野
連D細節位都做得好好, 潤福
安大尉嗰段我都眼濕濕
由lachata teaser播果日就已經成為MeU
SAME
問下大家第一季最中意邊場戲?
好難揀

- 5人k房唱aloha
- 5人第一次食飯場面
- 翊峻開門見到頌和同羽朱
- 敏荷要主刀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞