有無人都等緊《機智醫生生活》?

1001 回覆
51 Like 5 Dislike
呢段真係勁好笑 曹政奭真係將呢個角色精粹演到出黎 好搞笑
今晚幾條感情線都好似坐火箭咁,快到呢
winter 要爭贏上帝呀
同埋宇宙真係好可愛呀,wink個下
喊位今集冇乜,但都才學醫生個part少感動
得返兩集 到底第一季冬天打唔打得贏
忍唔住,勁心動
其實話政源對冬天有感覺係翊晙老屈出口術,定佢真係觀察到有d野
許善彬唔係同阿龍咩
佢兩個講笑個陣安大尉頌和就認真聽同諗
講真個陣就當講笑
我諗之後翊晙同頌和都會咁,冇人信
應該係觀察到既, 上集呃佢冬天阿睇佢反應收花個度又係
冬天(扮)收花個度成班醫生好似嫁女咁
應該係估到啲嘢
記得好早期翊晙仲未離婚嘅時候
政源以為翊晙同冬天搞婚外情
政源講咗句: 張冬天唔得....
唔係翊晙搞婚外情唔得,係唔可以同冬天

仲有翊晙知道政源為咗避冬天
竟然講大話話周末要探阿媽

翊晙想約幾個醫生食飯想叫埋冬天,政源話冬天好忙

加加埋埋翊晙估到啲嘢都唔奇呀

希望之後兩集有啲政源視角出現,應該仲有好多嘢收收埋埋未播
到底翊晙問佢覺得冬天點,政源係點答?
冬天過敏住院時到底政源有冇去睇佢?

仲有兩集完第一季
希望政源同冬天喺第一季完之前可以喺埋一齊
政源呀,上帝會理解的
特別係下集個氣氛
再唔係寫政源最後放棄做神父, 回憶番d原因係因為冬天我都收貨
今集安大尉同頌和食飯果陣,安大尉特登拎起自己隻杯放去頌和隻杯隔離。

記得睇過d咩心理分析,話如果對方唔拎走隻杯就代表自己有機。

不過今集翊晙狂攻,安大尉你都係另外搵個好對象啦
今集睇得勁開心
應該第十二集就係十二月政源要出國
冬天得返一集
政源應該出唔成國啦,做唔成神父
如果佢做咗神父,下季冇佢啦

之後同成東日開套機智的神父生活
咩叫冬天得番一集
得返一集同上帝爭人?
我估係 十二月政源出國
今集係十月 依家套劇既時間我估係一集一個月
因為碩亨睇診個時講左句我地一個月冇見
所以我估下集應該十一月 得返下集搶人
真係冇留意一集等於一個月囉
所以播咗10集,即係冬天暗戀咗政源已經最少10個月?
反而想知翊晙幾時知冬天暗戀政源
今集真係好甜
佢地唔係由頭到尾都係度講笑咩
有人講過許善彬同安志泓個名係取自一對韓國職棒既拍檔
所以先估佢地兩個會有發展
其實番工最開心既係你做既野原來有人知到
例如敏荷例如材學
我覺得係冬天自己同翊晙講,因為要翊晙幫佢偷拍政源
我估應該係第一次揀完教授個到
可能見佢地close
之後冬天叫翊晙幫手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞