有無人都等緊《機智醫生生活》?

1001 回覆
51 Like 5 Dislike
做多左囉
雖然得3段但都夠開心死了
冬天第一次主刀既手術有政源做助手
係中庭開心地傾計冬天真係好得意
句“對安政源教授來說 我只是個無關重要的人”真係
不過有上帝視角既我地緊係知真相

而家睇下下集佢地出去食飯會發生咩事
政源同冬天咁遠都聽到, 佢痴到咁埋無可能聽唔到既
之後仲特登回頭撚佢地
今集量體溫個度
本身以為呢個阿哥會難搞 呢套野最開心就係無呢啲19戲劇效果
一開頭又以為宗秀要爭醫院 點知又唔係咁
但咁平平淡淡又 真係好好睇...!!!!!!!!!
仲要叫佢地唔好鬧交
宗秀同羅莎
真係人生有個真正朋友的好極
我覺得安大尉話唔講敬語嗰到已經係最後
算係放棄之前嘅少少請求

安大尉由頭到尾都係暖男,編劇應該唔會寫到佢最後變死纏爛打嘅人
如果翊晙頌和今次都錯過嘅話,將來應該會變成宗秀同羅莎咁
安大尉
呢集睇到好心up

-個女拍vlog
-唔想捐肝既妻子
-翊晙
-兩兄弟送唔出既戒指

好中意成套戲編劇既舖排 成日都估佢唔到 以為佢要撚你嗰陣又偏偏唔係

不過都好中意今集材學雋婠既互動
唔想捐肝好正常,個小朋友咁細,阿爸有事阿媽點都唔可以有事
不過病人其他家人好有問題,明明佢哋先係直系親屬,又明知佢地有小朋友要照顧
睇到火都嚟
就係好中意編劇會將呢啲人之常情寫得好細膩

佢班屋企人簡直係仆街 慷他人之慨
而現實生活中又真係好多呢啲仆街
我唔奢望翊晙頌和會咁快修成正果
但12集都唔好太虐
畢竟佢下一季要下年先有得睇
佢班屋企人真係仆街到
同早幾集個阿爸真係好大對比

有多個機智牢房生活既犯客串
我好鐘意宗秀同羅莎呢一對 有一幕係宗秀比個仔放飛機我睇到喊
今集理事長有問羅莎要唔要同佢一齊 仲拖埋手
真正既青梅竹馬 羅莎女士不知幾着緊理事長
(既然咁着緊點解當初會各自嫁娶)
羅莎女士有講過自己係政治婚姻
其實都估到既 韓國咁保守仲點會有自由嫁娶
好在老左都仲有係彼此身邊 好sweet
頌和唱嘅我知道我會愛上你 官方mv
https://youtu.be/rOCymN-Rwiw
翊晙頌和應該第一季有答案吧
我覺得最後可能政源都係會去一轉意大利
不過第二季放棄做神父返黎咁解
武漢肺炎,要返黎
如果佢下季做武漢肺炎就好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞