有無人都等緊《機智醫生生活》?

1001 回覆
51 Like 5 Dislike
點解要咁樣對冬天
呢套啲預告次次都俾佢fake到

上星期個預告以為政源咩事開心到跳舞,點知原來係因為個BB痾咗靚屎
然後以為翊晙喺電腦發現咗鴿子小姐真相,點知係玩緊接龍
冬天係咪叫糊
冬天阿
雋婠為左保材學升上科長
有機啊
敏荷醫生好慘 個同期同事又唔係勤力又做唔到野 為左唔想辛苦扮晒好人走入去手術室話幫手又話想學野 出面忙到仆街都仲要偷雞 好多碩亨之後會屌柒佢 做野做到咁都過到骨
好彩碩亨都睇到
係之後碩亨同敏荷既對話 同比敏荷救個個孕婦既對話 聽到有啲想喊
仲有雋婠為左材學做科長 知道佢經濟問題 拒絕左減薪仲幫佢同個閪病人囡囡道歉 明明佢表面好冷漠講野好直接 睇到有啲感動
香港醫護辛苦了
翊晙同頌和今集好甜
依段真係睇到眼濕濕
但現實中 心水清又肯提點的前輩上師又有幾多
好想佢地一齊
翊晙話要同羽朱一齊移藉嗰度笑死碩亨仲要真係應佢
下集可能有進展

越來越鐘意敏荷 今集佢攰到連妝都唔得閒化好淒涼
同佢同期果個正仆街黎 唔配做醫生呀佢
之前覺得佢角色好唔討喜 好煩 好似個八婆
但今集對佢改觀
早幾集佢唔知點解碩亨要佢係個BB一出世就摀住個口個陣都幾唔鐘意佢, 不過佢知原因之後對碩亨改觀之後都唔同左
上集聽到冬天出事就第一時間去睇佢, 仲等到佢醒
有冇睇花絮 原來佢地真係好學曬點彈樂器 勁有心
D藝人真係好西利
EP.9 預告:

原本做事俐落的冬天,在政源面前卻反常地失誤連連,無精打采的,
接到急診室的呼叫狂奔而來的頌和,因看到意想不到的患者而感到驚訝,
另一方面,翊晙從患者家屬的表情中察覺到有種不安的感覺...

冬天
佢好多鏡頭都要影到演員 唔可以搵替身拍 所以未開播之前 要學識點彈同睇樂譜 幾個月就學得識 真係幾勁 仲要一有時間就走去練
啲預告成日都剪到有啲sad 好似會發生唔好既事咁 但其實並唔係 每集都睇得幾舒服 舒壓 最主要係無咩劇情 好似睇夫妻的世界個啲咁 集集都反轉又反轉 好多事都刷新三觀 睇到個人好燥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞