有無人都等緊《機智醫生生活》?

1001 回覆
51 Like 5 Dislike
唔會啦 冇哂機 見拍膊頭個下頌和個樣
我都係睇韓國 不過有啲冇字幕 靠我啲有限韓文明唔哂
新入坑

最出色係10&11集男主角表白手法

唔係直接話鍾意/愛/喜歡 而係簡單食餐飯飲杯咖啡

11集個度用歌表白直頭係屈機
在場只有男主同女主角知道發生咩事

每集啲歌幾好聽
翊頌一定要一起
Odd jor 佢第11集有啲乞人憎
過哂火 Feel到佢係 反正都成功唔到 搞埋啲動作
我自己睇到個幕都尷尬左
唱歌表白係點解
歌詞啊1999年啊。。。第一次遇見你,就知道我會愛上你啊。。。即係表白返1999年面試時一見鍾情啦
我仲以為廿年前唱過,依家再唱
男主角係KTV唱嗰首歌副歌部份係

我就知道我會愛上你,在我們最初相遇的那一天

其實對應男女主角第一次係大學面試已經有好感
(遞髮圈比女主個一幕)

肉麻啲講憑歌寄意 話比女主角知佢係自己
暗戀同埋初戀對象
唱多幾首啦唔該
例如 introduce me a good person
我都覺得呢個位有D尷尬 但唔會話因為咁就對治弘反感
佢只係係到爭取緊想同頌和有其他發展 如果唔得既佢應該都會STEP BACK唔會強求既
同埋都幾人性化⋯
可以係因為俾翊晙頌和既親密刺激到
可以係因為中意到一個忍唔住既點
可以有好多解讀

加上佢本來都係個會爭取既人呀
無論係喺軍中 定係出左身體狀況後再另覓後路

利申
因為太中意翊晙頌和既關係 始終無辦法好欣賞安大尉
鐘意一個人想爭取無錯既 錯就錯在佢唔係主角
希望佢可以好好放低 將來佢會遇見一個更好既人

我每次聽親美都首OST都會眼濕濕 大佬呀我睇劇姐 到底點解每集都要喊 連聽OST都要喊
我覺得佢嗰下已經係決定放棄時既最後心願
了咗個願,落咗車,就係落咗車㗎喇
錯就錯在佢唔係主角 << exact7ly 捽膊頭嗰幾秒
我第一下心諗 性騷擾嚟嘅

睇埋聽晚有排都無得睇
如果拍攝順利既話年尾應該有第二季啦我估 中間要搵其他野黎做精神食糧
我見有人推薦雙甲小食店 黃靜音整容整到我唔認得
不停重溫WG等下季
本身都諗住開雙甲小食店睇 但女主個樣真係變左好多 對上一次睇佢戲係同朴敘俊拍個套 她很漂亮

近排無咩新戲好睇 有睇the king既 等更新啊 諗住搵番啲以前無睇既舊片
真係一路睇舊片,一路睇機智醫生
有咩舊片好睇呀
嫉妒的化身 陷入純情
Netflix上左既舊片 好多以前都追晒 淨番個堆真係太舊或者無興趣睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞