[親生仔] Google Pixel 討論區 (37)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
老老柒柒 張圖咁假,唔會信因為咁有>64gb
code name有3部 ≠ release 3部,可能只係3個version test吓邊個最user friendly
依家話係4/64 & 6/64
btw 張圖係photoshop 但係係evleaks放出來
https://twitter.com/evleaks/status/1237674053655318528
追咗咁耐post, 耐唔耐就有人問壞咗邊度整
係pixel容易壞定咩情況
未買嘅都會問買咗要去邊度整㗎啦
日日都有人壞機㗎啦 乜機都有人壞㗎啦
咁宜家壞機既方法係咪唔整直接買部新?
pixel 4a有128gb, 大電就即買
自己買料自己整 唔難
不外乎都係爆mon爆背姐easy啦
3axl試咗無事
逼人6/64啫
啲雲冇郁過
最近你好自閉
你粒春子俾我揸住
我講你粒M Chip 春子。我破解咗。唔撚要你Google錢
So here we go, after years of fun messing around using Magisk, it seems that Google FINALLY decided to "fix" SafetyNet to something useful, and that is to use key attestation to verify device status (after 3 years since introduced to Android's platform!)
https://twitter.com/topjohnwu/status/1237656703929180160

仆街了
係咪好快就用唔到banking app同gpay...

作者都放棄埋

https://www.androidpolice.com/2020/03/11/safetynet-improvements-kill-magisk-hide/
希望有高手可以搞得掂啦
咁即係要好似隔離ios屌八達通咁屌google出行貨啦
唔好出4a XL 128 Gb 阿 我岩岩先買左3a XL
我記得幾個月之前已經話xl版本無人買所以唔出咩

利申 3axl用家
我都聽過 其實XL 大電仲好用過3a XL用成日都唔洗叉
見到 4a 個膠底唔係好開胃...
而加 4 仔先 4K 頭, 係咪入 4 好過
XL我宜家一日一叉
係有時候用得多先可能要叉兩次
其實3a個膠底幾正
雖然係膠但裸機質感唔差
4 比人投訴電量太少, 4XL 就 OK.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞