[親生仔] Google Pixel 討論區 (37)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
所以除非chromeOS之後有好大進步 如果唔係應該都唔會買下部chromeOS機
咁真係好睇使用習慣係點,我黎講基本就web都係主要用途,其他就linux app搞掂
為左個 wide angle
我走返去s10(因為佢放棄左360)
講部機順
Pixel 真係好屈
鏡頭shutter speed 又係超快
一按即拍完全無 delay

唯一可惜係無wide 鏡
agger

買左部 slate 就係想用desktop 版 chrome ,又可以當平板用 android app

點知玩android app 會lag 例如玩 deemo

有時又有奇怪 bug

下次一係買 android tablet or ipad 算
pixel slate唔係由出到而家都fix唔到會lag嘅問題咩
仲有少少,不過改善左好多

佢係唔知點解可以全game keep 住十幾fps 一格格咁
下禮拜會唔會有Feature Drop #2呢
一季一次

我都準備轉機
因為得 128g 同冇 ultrawide
其實我用慣 google cam
都好驚之後新機 d 相唔掂
放心
一定有
快門速度無得比

如果p4 有ultrawide 我應該衝左入去
有 ultrawide +256 我唔洗諗
狗衝左 p4
明知 zoom 冇用我都放個 zoom 入去放棄 ultrawide 真係 on 撚柒鳩
我128夠用
但p4 無左 unlimited Google photo
無得插卡唔夠玩
有套屎忽落地照壞
禁實power button會開到部機入到主畫面
但一放開個power button就自動熄機
見你哋咁多人講到pixel4咁化學真係有d驚驚地
又易爆mon又易花
iphone有乜嘢比唔上pixel?
4a粒u重差過pixel 2果粒u
我全裸跌過幾次都無事
屌, iphone 咪又係咁
iphone有港行保呀嘛
pixel水貨一壞真係咁先
google 吹咁耐個新OS Fuchsia 仲未有影
幾時搵下機試水溫
依個真
第一次用電話用到咁小心
到依家都未拎過佢去沖涼 驚壞
打飛機都要開返部舊電話
就咁mon貼就夠
mon都唔算易花
但邊位d塑膠邊就真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞