[親生仔] Google Pixel 討論區 (37)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
睇用途 唔打機3a粒u都夠用 加大啲舊電好過
啱啱喺qooah望到有篇野講fuchsia會prefer用咩language黎做development, 感覺上咁講得應該都仲有一兩年先搞得掂始終上年開始有dev page, 比人有api去develop, 之後仲要去optimize同埋要睇點將android apps migrate過去

戴返個頭盔先,睇完嗰篇野我上個dev page但唔知邊度先揾到
有時真係好睇用家慣唔慣架姐,鬥spec咁有好多機嘅spec都好過pixel
只要粒u正常,4gb ram + 128/ 256gb已經好夠用
當我冇講過,啱啱htc個條我用到
4gb ram一定唔夠
pixel3開4個app已經keep唔住
今年6gb ram先叫正常翻
iphone有乜嘢比唔上pixel?
4a粒u重差過pixel 2果粒u
有時真係好睇用家慣唔慣架姐,鬥spec咁有好多機嘅spec都好過pixel
只要粒u正常,4gb ram + 128/ 256gb已經好夠用
4gb ram一定唔夠
pixel3開4個app已經keep唔住
pixel4 6gb ram先叫正常翻
用開g cam 番唔到轉頭
Google 演算
由Edxposed轉左用太極@無極 暫時睇到最明顯既分別係SN唔再偶而fail 唔再令Google Pay出事
俾我up中 an11堆野會feature drop提早出
是咁的,修改system層面係唔應該用close source野去搞
鬼叫ed唔爭氣 效能差 加埋SN問題
htc U11+用家想轉機
samsung 同 pixel應該點揀好
大陸野open source都信唔過
唔識code, 不過對edxposed有信心
多功能/唔要face unlock ***
順啲+更新 pixel
pixel係信仰嚟,你要講好用一定係三星
起碼有插卡同香港行保

我係htc轉pixel,我唔會推薦人買水貨機
我寧可效能差 都唔想被裝後門
Ant Design

open source你至少可以睇到入面有咩
信唔過個release既話,自己可以compile番出黎先用
睇你點用架啫,我用緊pixel 2, 835 4GB RAM + 64GB 都覺得冇問題
用咩殼跌到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞