[iOS/PC] Gwent 昆特牌 (6) 3月24出Android版

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
點解我明明場上最高戰鬥力既牌係我, 但又發動唔到Dominance
NR fans係度希望下季buff番下啦至少減下provision先

btw SY都係覺得passiflora blood money勁過wildcard sigi
3 or 1
邊張卡?
可能發動左dominancd但冇效果
前幾頁我有解釋dominace點觸發
你係邊張卡?
Wild Hunt Rider
聽日玩多幾場試下先
鳩估你又係兩張上曬手
朋友個獎勵點先攞到
我一開始玩都係玩NR (上上季)
CARETAKER RENEW SIEGE
一場用3次siege
不過比人劈到 caretaker rework, trebuchet 只打ranged
NR = 地底泥

至於點解推呢副>passiflora blood money
而家個個faction meta deck都係玩scenario
姐係大部份人都帶張bomb heaver做counter

passiflora一出就比人解左姐係無收益
反而呢副不停補coin 下面呢幾張牌可以係咁用技
Ewald Borsodi, Saul de Navarette, Sea jackal
想問下個save檔係唔係係gog galaxy到?
存檔位置: ...\AppData\LocalLow\CDProjektRED\Thronebreaker\SaveData
剩係搵到...\GOG Galaxy\Games\Thronebreaker 但係冇SaveData
我想問呢種牌可唔可以lock到?
無得lock
但通常處理手段有兩個
1. bomb heaver (5 cost)可以destroy artifact (入graveyard)
2. 上面講果張heatwave (10 cost) banish (remove from game)
搵到了
抽monster類最廢既銅白卡抽齊咁濟係咪應該轉抽其他勢力桶?
利申:暫時淨玩monster
王權啲寶箱我跟攻略搵有啲係搵唔到
第五章個六個搵得三個 個地方一定岩 但係就係唔見個箱
我追返你地既古代post
話arena mode係on99鬥抽神卡,單卡高點數就贏
而家係咪都係一樣?
個入場費果舊原料點賺返黎?
仲有,建唔建議新手玩?
玩左三個月都無掂過
你另外果個seasonal都係無玩過
無玩過咁耐以黎淨係玩ranking
我想試下但應該係9野黎
我都係睇樓主講seasonal係set左某d condition既match
arena d人話9擺勁金就贏兩樣野都唔似公平就唔係好想試
咁ST對陣上面有冇一d general既tips?
例如對其他faction留意既地方/弱點
有d寶箱要做岩選擇先有
(通常係攞寶藏地圖果d
不過攞唔到唔太緊要 因為爆機後可以重打某一關
但成就最好做曬佢先
要做任先攞到 不過有bug有時做左都攞唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞