[iOS/PC] Gwent 昆特牌 (6) 3月24出Android版

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
deadeye ambush應該用唔到igni
冇precision strike既修點能力
caretaker同投石車都nerf埋, 依家唔知點build好
連mass mill個制都無埋
用番個蟲DECK打上去先
而家會自動分卡
不過都岩既 畢竟而家冇左全額分解
但係都係出error,解唔到隻撚屌冰巨人
全攻型,唔玩igni,全傷
無左inspired差好遠
明明上個patch nerf完nr已經弱左好多
上個patch已經唔想再掂佢
一係玩boost
唔掂,比太多嘢剋住
今次reddit罵閃粉nerf
原本40粉/key變左10粉/key
cdpr都要開始賺錢了
玩左排停左,近排玩緊witcher3同睇緊the witcher 遲啲玩返Gwent
其實Gwent算幾好,我ios先入坑
隻王權特價入,加埋都係課左400左右
每個月都砌到副主流deck,上個月仲砌到兩副
粉唔會影響你冇卡玩,都要比個位搵下錢
粉我冇乜所謂
但係啲金卡好難出想砌SY deck,但開左三四十桶都冇一張金
但開30 40桶先夠合一張金...SY deck又大量金卡
呢個都真,如果我未玩過嘅faction而要砌deck
我都預6000左右scrap

SY 好玩呀,我啱啱砌左副玩左半個月
決定每個月主玩SY
公道
Cosmetic 唔影響遊戲性,俾佢賺下(只限減價)
我未課過塵,仲有8000未用
8000咁多無買過skin?
買過一兩隻
不過都幾harsh, 不如直情唔可以用key換粉,好唔抵玩
認真你淨係開SY桶好快齊卡,SY桶比例上係最易中金
SY核心金卡黎黎去去都係果幾張,你好命既開桶都中到一半
我屌,Yennefer invocation nerf左
係,所以除左SY,我應該可以砌多副換下嚟玩
除左SK,其他我都有合過卡,暫時有唔少都可以用返

玩左三個月我覺得Gwent算係咁,之前爐石如果中途入坑真係要投入多d
我覺得係你nerf之前應該出聲
d人就係屌佢就咁改 完全0溝通
對本身儲左一堆key既人唔公平
而家仲有seasonal tree被reset既問題burza都比人負皮
睇8個鐘比賽會送卡背
但問題係佢比賽次次都係香港既深夜時分搞
姐係要開住twitch掛機訓覺
冇pc得ipad係唔係唔洗諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞