[iOS/PC] Gwent 昆特牌 (6) 3月24出Android版

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
因為cdpr決定唔再公開pro rank fMMR
所以外國既大戰隊一致決定唔整meta report
營地原本都諗住唔整 但因為多人想要 所以都係整左
冇人抄deck先係完美世界
次次對手玩嘅嘢都唔同
砌deck都係樂趣同實力
thronebreaker 可唔可以喺steam買?連唔連番去gog gwent?
唔好係STEAM買, 連唔到GOG
http://www.iyingdi.cn/share/topic/post_share.html?id=2180089&shareFrom=iOS
想抄deck既新手可以睇下
不過要留意4月4日賽季完有更新 好可能又大洗牌
GOG買
而且而家GoG做緊半價 大概80港紙就有

想問係咪淨係可以人手解?應該要兩隻就夠?
btw 新手岩岩入坑 好撚好玩 課左$300
隻game又平 唔知點解咁少人玩
隔離爐石貴起碼4倍
始終少玩家 資源就少 佢更新都無咁落力
難上手要記相較多嘅牌
都真係好撚多牌 但係唔會黎黎去都係個種玩法
明白,放落場果下就計
我用gerald斬得人大大力
人地都斬到我,所以我作為新手都好明白要分開boost
heat wave?等我睇下係咩卡先
係咪另外一個巴打講既heatwave?
到底我應該係勤力d抄deck
定係打到唔多夠對面打(上到去高lv d人既deck會惡d,我估)
先抄deck?

10p 直接燒毁一張單位/artifact
加左
抄deck最用意我覺得快啲學識呢個Meta啲人覺得最勁係點玩
抄抄下就識隻game 自己都識砌
當然無一套Deck係完美 自己砌先係自己最鐘意既玩法
課下佢d skin, 戰場
暫時只有人手解
等多一個星期左右 自動分解就會番黎
咁公平講爐石牌都唔少
Gwent係keyword多 同玩法複雜啲
爐石你睇住mana拍卡就得

我想問下chapter 1, 2即係點?
可以理解做爐石既任務牌
Scenario打出時觸發Prologue
然後打出一張Deathwish就觸發Chapter 1
再打出一張Deathwish就觸發Chapter 2
即係總共發動3次?用呢張卡1次,第一次用deathwish1次,第2次用deathwish最後一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞