[iOS/PC] Gwent 昆特牌 (6) 3月24出Android版

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
全自動啦宜家
無wo,抽左十幾個,1碎都無多到(繼琴日30桶0橙,今日繼續0橙
暫時停左auto mill
9秒9 ff
唔玩呢個deck了,igni太on9 勁憎呢張卡既存在
gwent partner通常係實況主有
https://www.playgwent.com/en/decks/8936c2abb10b21791b8904675e731f61

呢副係抄spyro,而家sy都係玩劇情
passifora,philippa,savolla,madame 都常用
我只係玩左sy一陣,比你參考下

鬥爆點kikimore 要你車尾燈都見唔到
1. 到底點砌deck
平時打開機會預設有幅吉咗位嘅牌位俾你放卡入去,或者有啲顯示,譬如剔咗張卡,但完全唔知點砌deck同埋可以揀唔同陣營嘅卡?如果唔可以crossover,即係睇邊幅卡順手啲?咁如果我想開某陣營嘅卡桶應該點做?我好似揀咗松鼠黨了

2. 地圖point
成日都見到有綠色標示但完全唔知要claim咩...同埋點打開啲point...

3. 卡係咪可以升尼定點,見大家打到好高point

好難上手啊
之前打過witcher
今個星期終於開左隻Gwent玩

頂你搵到我2046都唔見有得auto mill
原來停左, 幾時開返呀唔想溶到2046
講真玩咁多card app game黎講佢個介面都算一等一垃圾
1. 陣型卡唔可以crossover, 自可以陣型加中立,邊套順手都係抄人地,新手考慮budget deck都好夠玩,陣型卡桶而家有得直接買

2. 唔明

3. 無得升level, 玩得耐識多d chain 就得,你要多point一定係kikimore
1.一副deck最少25張卡 你放齊25張就叫砌完
唔可以放唔同陣營 揀左松鼠黨領袖技就只能用松鼠黨+中立卡
砌deck有人口限制(人口係每張卡右下角既數字,愈勁既卡人口愈高)你副deck所有卡既人口加埋唔可超過150+領袖技額外提供上限
同埋同名金卡最多有一張 同名銅卡最多有兩張
建議睇下置頂入面有 budget deck 有新手入門卡組抄

2.如果你係話獎勵冊入面既感嘆號 佢地係冇意義的
獎勵冊用獎勵點數(姐係鎖匙)開
呢個置頂教學有講

3.冇得升lv 上面巴打打到200點係因為個combo太勁

希望幫到你
月底掛cdpr細公司 勿見怪
先謝謝解答

不過想問下直接買係咪去shop到?見到shop入面好似有桶賣但又複雜到核爆 faction kegs應該係陣營?set kegs又係咩嚟?

唔好意思,玩到好懷疑人生,尤其英文同智商
先謝謝解答

我玩完覺得自己好蠢
放心,2果點我都玩左幾日先發現
set keg姐係擴展包桶 咩陣營既卡都會出
你買松鼠桶得架啦
實在睇唔明英文既話可以轉簡體
連樓主都覺得我英文差
唔係你自己話自己英文差咩
其實玩下玩下就識

買左starter pack出d咁正既卡
三張都想要到底邊張好
最key就wild boar但其他兩張都幾好玩
睇你玩咩陣營 揀1/3
中間廢既 不如用kikimore
見trynet玩中間個隻幾好玩
不過for爬梯都係不了
左右二張都神卡黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞