[iOS/PC] Gwent 昆特牌 (6) 3月24出Android版

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
想問下Harmony點先會觸發?新手問下 唔該曬
出場上冇既種族
thx a lot
新手指南講我先問
係一個笑話黎
有條友打牌打到發爛渣 語無倫次爆左句Radovid africa
比人笑到今日
手足,新手唔知真係會當寶架!!!
試左試 平均點數大 R1易贏啲
長局穩定過igni 不過某啲場合無igni勁 例如對面一排10幾點既口渴女人/妓院雞
但平均黎講應該呢套勁啲?
ST今季都一樣噁心 而且仲有兩個形態 要提心吊膽防igni
1login就話我complete tutorial 終於有個100蚊
Igni始終係打surprise 唔穩定
Meta多高點仲要連點先有高效率
呢季又係SK當道,場場都係果套
比人針對到痴線喎
又?
Sk好耐冇發圍
新手發覺好難玩
其實有時係咪應該第一回合要止下蝕
好多時第二三round都數夠手牌
唔夠*
第一rd睇情況棄局 唔一定要all in 視情況而定
手牌呢 最緊要做到第三rd同卡數

打得多就明點做

World master lineup
25張牌 係咪盡量頭round打15張內?
一二一二隻腳 係咪巴打
你第一round得10張 點打15張?
R1打幾多視乎你手牌 你跟得上點數就盡打
即係如果你20 vs 30p 你手入面有方法即追11點先好繼續
唔係對面pass 你就蝕兩張牌
金卡重要既一般就留返 但都睇情況 有時要all in R1
你第一局十張手牌,要睇情況棄局
完第一局時盡量保持同對手得一張手牌既上落
如果你先攻,就係睇你拉得開幾遠點數
再係適當情況棄局
如果你後攻,就要係對面拉開差距,對面棄局之前棄局
如果拉成均勢都可以打到最後一張牌

第二局如果你少對手一張牌,而你第一局又贏既話
可以直接棄第二局等對面贏,咁第三局就會一樣手牌數量
相反對面多數都會咁做

第三局就全力all in

而副deck仲有幾多張牌唔多關事
重點係你有幾多手牌
明白多謝兩位巴打教路
好多時自己all in第1round 之後就倒輸
如果對面6張牌就pass,可以考慮出到4張拎頭局,雖然輸2張,但r2 passr3大家都係有10張牌
可以睇曬新手教學講卡差果條
明哂
你玩咩牌 副副唔同
例如北方deck金卡少 但張張都好勁 R1就掉垃圾銅卡先
最近buff既Skellige就係玩最後一張卡爆幾十點出黎倒追
所以佢地r1會all in 因為如果輸r1 r3佢就無得最後一個出牌 咁你爆左隻40點出黎 人地一張Gerald你就輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞