[iOS/PC] Gwent 昆特牌 (6) 3月24出Android版

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

第6個post

今個賽季於香港時間 3月3日下午5點 結束
大家可以盡力打上R7 賽季末就有15鎖匙作獎勵

iOS版下載連結: https://apps.apple.com/hk/app/gwent-the-witcher-card-game/id1466943149
歡迎鍾意Witcher世界觀或者Card game既你黎加入昆特大家庭
新手請先用少少時間睇新手指南:
https://docs.google.com/document/d/1YVLvf5HkXcjVTuPbescfTKhIkwkcoKwsc-S3mwVfNMY
抽咩卡桶、邊到抄Deck、新手Budget Deck、Reward Point/鎖匙點用、進階玩法、課金教學、PC版下載等等 入面全部有講
唔該睇完再問問題
有新meta report 未
未 但而家似係ST/SK/SY 三S較強
怪獸貌似仲係好一般
松鼠就harmony

SK就巨劍海上豬 不過太勁 搞到全民針對 我玩igni松鼠未輸過greatsword 見有人玩返劇情陰人

SY都係果啲卡 如果帶wild card就入graden slander, blood money就唔放bounty 用royal decree, matta果啲塞滿cost 提高穩定性

NR得返mobilization 都係玩圍攻 爭在undertaker, draug 定係radeyah + 王子

NG多數imperial formation士兵,帶大貪雙雄

MO流血同污水獸都有 高rank好似用流血多 穩健啲
NG玩毒玩lock係咪上到去就收皮 之前對過煩撚到嘔
松鼠依家唔係玩果副precision strike咩
真心幾勁
終於出AN
Precision strike咪harmony
帶左igni咋嘛
唔清楚而家高rank點
不過都仲有人2400+玩劇情毒NG
但係副deck本身點數好細 全部都345咁
你啲thirsty madame企唔住就無點
rank12了

我知我廢
我睇左好多資料,但明唔晒,想簡單一問,新手除左打rank,仲有乜好做?同埋我選左松鼠,咁我下一步應該點樣計劃好,例如抽咩卡桶?
同埋我見到有最強領袖,咁我係咪應該朝住佢個陣營去抽好?
抽松鼠陣型桶
最強領袖係咩?
昆特最強領袖 Radovid Africa
個網入面寫
唔係啊 笑左
你睇下條youtube片先
而且而家根本冇「領袖」呢樣野
新手係揀陣營 唔係領袖
meme黎
以前招技係跟leader 而家leader變左skin
可以任改
無點姐係點 新手唔係好明
「無點」=沒有點數
NG本身點數唔大
要贏主要係靠破壞對手combo 令對手冇點數
但如果破壞唔到就容易輸
https://youtu.be/SrGfn2iePDQ
Android is coming
有pre-register bonus
https://www.playgwent.com/en/decks/619beff318a0de51d997fd2e53e28c3f
呢副都得
5點位移可轉SAPPERS, 多NG DEFENDER既話
新手最好打RANK, 因為會MATCH番差唔多實力
SEASONAL 會MATCH到所有人, 會俾人打到懷疑人生
ARENA 就....可以試下岩唔岩玩既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞