2020 City Taught Master

950 回覆
4 Like 46 Dislike
媒好奇一問GBM呢科會唔會收得好有要求?
https://lihkg.com/thread/2141510/page/1
[整合] 中大湯宿傳銷狗
我有係入面留過言🤣🤣
我而家先知,thx bro 🤣🤣
今年master 小左大陸人,好似相對容易入
係咪嫁
你正係upload 左 上去?洗唔洗up 完通知佢?
學生相都upload埋仲係not yet enrolled
係咪要等幾日
information sheet for new students 嗰度唔係話8月28號之前係 not yet enrolled 係正常嘅咩

8月28號之後仲係 not yet enrolled 先要 contact 佢
明白曬
THX BRO
話說你地有冇人申請 持續進修基金?
https://www.wfsfaa.gov.hk/cef/tc/application/checklist.htm
易過以前
最好啦, 想見番多D香港人
少唔得幾多,今年就係學校渣D都可以落黎讀
可能真係會,我果時同個負責收人嘅professor食飯,佢話120個人入面只係收12個香港人,因為大陸人普遍比較叻啲,佢係咁講嫁渣,唔關我事

事實上成個全個課室都係大陸人,做project會好難搵groupmates
佢地班友仲敢落黎讀
美國去唔到,平平地去香港
Why not?
香港人多數讀 Part-time
難搵 Groupmates 正常
不過可以溝強國妹
唔係,我都係晚上上堂,我讀果科係combine mode (full time, part time混埋一齊),而且4個sem都係最多得一科朝早堂比人選所以佢地都係晚上一齊上堂,而且core科都只會晚上開。

所以真係要讀嘅話記得識下local同學我試過因為興趣,唔跟朋友自己走去讀其他科,結果project自己一個人做

唔講普通話係唔會融入到佢地圈子,佢地會選擇同香港人講英文
仲有,佢地會有好龐大嘅source團隊,佢地好容易就有前幾年功課/mid term answer,而且好多科都會重用一部分試題,要有心理準備輸在起跑線 Project見真章
同埋佢地可以搵槍手代寫
你敢唔敢
GG
我番中大, 都試過同三個大陸人 part group project.
佢地係好L勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞