2020 City Taught Master

950 回覆
4 Like 46 Dislike
有冇話可以tran 邊幾科
想問下呢度有冇人報MSc organizational management?
有冇ching credit transfer
cs無
你transfer果時一定要交埋syllabus同埋成績表,如果唔係會彈回頭可以兩科合做一科,如果syllabus差太遠會reject,我見IVE仔, asso仔讀過果啲都可以trans,不過成功率唔高
今日收到cs dept個email
話個3 科 core 係最常tran
我都係 email 問下個 program leader 先
我 ug cs 都係 city 讀, 嗰3科core d syllabus 都幾似
我覺得Database果科係值得上下,佢唔係教你寫SQL,係教你唔同種類index,速度係點計,唔同SQL字眼背底做緊咩,其他果兩科可以trans
我都係諗住 tran network 同 software eng
sd左email 問programme leader, 未覆
bro 你都係city cs ug?
ching 邊個course
乜哩科咁高要求
想問下各位Ching
如果我淨係諗住tran一科(CS嗰科networking)
應該send email問教嗰科嘅instructor 定programme leader?
Thank you Ching

另外見到credit transfer 個page話要一個月左右
但係嗰科sem A就開
想問下開sem前會知result
定係開sem後先approve然後自己drop?
(冇試過tran cred,唔太知個程序係點)
係度完全揾不到讀同科既同學有無人讀msc marketing?
係度完全揾不到讀同科既同學有無人讀msc marketing?
CS5222 - Computer Networks and Internets

你係咪講E個
我CU 都有讀,2字頭的3 credit course
我, 想知E 科多唔多女
Dept應該pre reg左科,enroll左但未睇到自己timetable,係咪正常?🤔
p05b而加仲under review,放棄了
得就得,唔得就唔得啦, 扭扭擰擰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞